Ένας άνθρωπος, το άλογό του και ο σκύλος του…,

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκείνοι ζουν στην Κόλαση (PAULO COELHO)

Ένας άνθρωπος, το άλογό του και ο σκύλος του, περπατούσαν σε έναν δρόμο. Ξαφνικά, έπιασε μία δυνατή βροχή και έτρεξαν να κρυφτούν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο. Τότε, τούς χτύπησε ένας κεραυνός και έχασαν τις ζωές τους. Δεν αντιλήφθηκαν όμως ότι είχαν περάσει στον άλλο κόσμο και θεώρησαν ότι σταμάτησε η βροχή, οπότε μπορούσαν να συνεχίσουν την πεζοπορία τους.

Ο δρόμος ήταν ανηφορικός, ο ήλιος έκαιγε και οι τρεις είχαν διψάσει πολύ. Μέχρι που συνάντησαν μία τεράστια πύλη, που οδηγούσε σε ένα υπέροχο μέρος. Ο άνθρωπος ρώτησε τον φύλακα της πύλης ποιο ήταν αυτό το μέρος και ο φύλακας απάντησε πως ήταν ο Παράδεισος.
Ο άνθρωπος ρώτησε και πάλι, αν θα μπορούσαν να ξαποστάσουν και να πιουν λίγο νερό.
Τότ,ε ο φύλακας τού απάντησε πως  ο άνθρωπος μπορεί, τα ζώα όχι. Ο άνθρωπος, όσο και αν διψούσε, δεν μπορούσε να αφήσει τους φίλους του. Χαιρέτισε και έφυγε

Βρέθηκε σε ένα μονοπάτι ακόμα πιο όμορφο, που τόν οδήγησε σε μία πύλη, που όμοια δεν είχε ξαναδεί.  Ένας πανέμορφος τόπος !
Πλησίασε τον φύλακα της πύλης και τόν ρώτησε αν θα μπορούσαν να ξεδιψάσουν κάπου και ο φύλακας τούς οδήγησε σε μία πηγή.
Ήπιαν αρκετό νερό και αφού ξεδίψασαν, ο άνθρωπος ρώτησε τον φύλακα πώς λέγεται αυτό το μέρος και ο φύλακας απάντησε πως είναι ο Παράδεισος.
Ο άνθρωπος απορημένος τού είπε πως και στην άλλη πύλη που ρώτησε, πάλι ο Παράδεισος είπαν ότι είναι.

Και ο φύλακας απάντησε
«Όχι, εκεί είναι η κόλαση. Εκεί, μένουν όλοι αυτοί, που είναι ικανοί να εγκαταλείψουν απλόχερα τους φίλους τους, μόνο για τη δική τους ευχαρίστηση».

PAULO COELHO
ΠΗΓΗ : www.umano.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ελλάδα και Κύπρος καλούν τον ΟΗΕ να μη δεχθεί τη συμφωνία Τουρκίας-Σαράτζ

Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ελλάδα και Κύπρος καλούν