Καλιφόρνια: Πυρκαγιά σε σκάφος – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Καλιφόρνια, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος με ανυπολόγιστο αριθμό επιβατών, που έπλεε κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. ΄Οπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News, 34 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πέντε από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σκάφος μήκους 22 μέτρων έπιασε ξαφνικά φωτιά και κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα, για να σωθούν.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος
Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σκάφος, ανοιχτά της Καλιφόρνιας και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Στο σκάφος επέβαιναν 39 άτομα και αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν προσδιορίζουν τον αριθμό.

Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Από αυτούς, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αμέσως, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και πολλά σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής έσπευσαν στο σημείο.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος…

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος, στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων είναι αδύνατο μέχρι στιγμής να ανέβουν στο σκάφος και να αναζητήσουν επιζώντες.

Φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων, που επιβαίνουν στο σκάφος.

Πυροσβέστης στο φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι πως το σκάφος καίγεται», δήλωσε πηγή από την ακτοφυλακή μιλώντας στο CNN. «Μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, ένας με ελαφριά τραύματα και συνεχίζονται οι προσπάθειες, για να απομακρυνθούν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες», ανέφερε στο Twitter η ακτοφυλακή.

iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, στη Λιβύη…!

 Γαλλία, Αίγυπτος και ΗΑΕ φρενάρουν τον Ερντογάν !