Χ.Ακάρ: «Είμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Άγκυρα ετοιμάζονται για πόλεμο - Χ.Ακάρ: «Είμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974 - Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει»Σε μία ιδιαίτερα εμπρηστική δήλωση, ακόμα και για τα δεδομένα της Τουρκίας, από την οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με απειλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, ο οποίος απείλησε ευθέως με νέα εισβολή της Κύπρου, σε περίπτωση που η Τουρκία μείνει εκτός υδρογονανθράκων. 

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», διεμήνυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού, σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ δήλωσε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο». Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς».

Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή, όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», τόνισε.

Λίγες ώρες πριν τις πολεμικές δηλώσεις Ακάρ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έδεσε στον κόλπο της Αττάλειας κι ετοιμάζεται για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στήνοντας σκηνικό θερμού επεισοδίου. Tουρκικά μαχητικά προχωρούν σε συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Χίο, ενώ λίγες μέρες πριν πραγματοποιήθηκαν 19… εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο και 55 παραβιάσεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

30η Αυγούστου Γιορτή της Νίκης και Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Πραγματοποιούνται τελετές στην Τουρκία, την ΤΔΒΚ και τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αρχές του εξωτερικού

30η Αυγούστου Γιορτή της Νίκης και Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Πραγματοποιούνται τελετές στην Τουρκία, την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αρχές του εξωτερικού, για την 30η Αυγούστου Γιορτή της Νίκης και Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί το Ανιτκαμπίρ. Αργότερα, θα δεχθεί ευχές στο Προεδρικό Συγκρότημα και θα παραθέσει δεξίωση. Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σέντοπ, θα επισκεφθεί το Ανιτκαμπίρ και θα παραστεί στους εορτασμούς και τη δεξίωση στο Προεδρικό Συγκρότημα.

Στην επίσημη τελετή στο Ανιτκαμπίρ θα παραστεί επίσης ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ερντογάν: «Θα χαλάσουμε ολες τις παγίδες στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Α. Μεσόγειο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε μήνυμα με την ευκαιρία της 30ης Αυγούστου Γιορτής της Νίκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του, με την ευκαιρία της 30ης Αυγούστου Γιορτής της Νίκης, αναφέρει ότι το Τουρκικό Έθνος, όπως χθες έτσι και σήμερα, είναι έτοιμο να δείξει την ίδια αυτοθυσία και το ίδιο θάρρος για την ελευθερία και το μέλλον του, στο βωμό της πατρίδας που θεωρεί πιο ιερό από την ίδια του τη ζωή.

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του στέλνει ευχές για την 97η επέτειο της Γιορτής της Νίκης, η οποία αποτελεί ένα χρυσό κρίκο στην ένδοξη ιστορία του Τουρκικού Έθνους και τιμά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τη μνήμη του αρχιστράτηγου του Πολέμου της Ανεξαρτησίας Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούκ, των αξιότιμων μελών της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και όλων των ηρώων στρατιωτών του Τουρκικού Στρατού, που αφιέρωσαν αυτή τη Μεγάλη Νίκη στο Έθνος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επίσης ευχές σε όλους τους Τούρκους, που ζουν στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και σε κάθε γωνιά της Γης.

«Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας, που έκριναν ότι τού αξίζει και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του, όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη, που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους, που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία», αναφέρει ο Ερντογάν στο μήνυμα του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι είναι αποφασισμένοι να χαλάσουν όλες τις παγίδες, που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο κατά της Τουρκίας και ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ το σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων.

ΩΣΤΟΣΟ…

Άρματα μάχης και ΤΟΜΠ μεταφέρονται στη μεθόριο με τη Συρία, για να ενισχύσουν συνοριακές στρατιωτικές μονάδες

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετέφεραν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε στρατιωτικές μονάδες, στη μεθόριο με τη Συρία. Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), που απεστάλησαν από διάφορες στρατιωτικές μονάδες στην τουρκική επικράτεια έφτασαν στην πόλη Αντάκια του Χάταϊ. Τα στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρονται με φορτηγά αναχώρησαν προς τις συνοριακές στρατιωτικές μονάδες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρονται ως ενίσχυση σε στρατιωτικές μονάδες, σε μονάδες στη μεθόριο με τη Συρία.

 

 

Διαβάστε Επίσης

«Για να δεις πού θέλεις να φτάσεις, πρέπει πρώτα να δεις πού στέκεσαι»

Όλα στη ζωή είναι επιλογή. Μόνο δύο πράγματα