Τι εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά, στην Εύβοια;

- in ΕΡΕΥΝΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γίνεται λόγος για εμπρησμό…

Εκτός από τη μεγάλη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες, για να καταπολεμήσουν τη φωτιά στην Εύβοια, οι αρχές αναζητούν τα αίτια και ο εμπρησμός είναι μέσα στα σενάρια που εξετάζονται. ΄Εχουν προσδιορίσει το ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά από αμέλεια ή πρόθεση, αλλά δεν έχουν στοιχείο, που να ταυτοποιεί κάποιο πρόσωπο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι… πολύ κοντά στη φετινή εστία της φωτιάς, και είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως υπεύθυνος για εννέα δασικές πυρκαγιές, το διάστημα από 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, ο οποίος καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ανέφερε ότι τό έκανε, επειδή τόν κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού. Αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο, ενώ κάτοικοι της περιοχής μιλούν για άτομο, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γ. Ψαθάς, εκτιμά ότι η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 3.10 το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι, ενώ υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη