Το απόρθητο καταφύγιο των ΗΠΑ που κατασκευάζεται στην Ευρώπη

- in ΕΡΕΥΝΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το νέο αντιπυραυλικό, στρατιωτικό καταφύγιο των ΗΠΑ, κατασκευάζεται στην Πολωνία. Το εν λόγω αντιπυραυλικό, στρατιωτικό καταφύγιο των ΗΠΑ στο Ρέτζικοβο της Πολωνίας θα φιλοξενήσει την αποστολή AIBMDS της Αιγύπτου και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό, στα τέλη του 2020.

Το νέο κέντρο του Αμερικανικού στρατού, πλήρως προστατευμένο από πυραυλικές επιθέσεις, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πολωνίας. Το χερσαίο σύστημα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ χτίζεται λίγο έξω από την πόλη Redzikowo και είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του 2009, που ονομάζεται ευρωπαϊκή σταδιακή προσαρμοστική προσέγγιση (EPAA) για τα διεθνή ζητήματα άμυνας.

Ο EPAA προστατεύει την Ευρώπη από πιθανή χρήση βλημάτων, από απειλές που προέρχονται εκτός της Ατλαντικής συμμαχίας. Με λίγα λόγια, είναι ένας αμερικανικός μηχανισμός που προστατεύει τους συμμάχους από τη Ρωσία και την Κίνα. Το πολεμικό αντιπυραυλικό καταφύγιο στο Redzikowo είναι μια απτή επίδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ, για συλλογική ασφάλεια στην Ευρώπη. Αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση Αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία και συνυπάρχει με το Πολωνικό Τάγμα Προστασίας στη στρατιωτική βάση Redzikowo, όπως αναφέρει το defence-blog.com.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από