Σλοβενία: Η χώρα των Δυτικών Βαλκανίων που έχει μέσο μισθό 1.113 €

- in ΕΡΕΥΝΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης – Ποιοι παίρνουν μέσο μισθό 413 ευρώ;

Στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, σε σχέση με το ύψος του μέσου μηνιαίου μισθού, κατατάσσεται η Σλοβενία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία, που ανακοίνωσαν οι στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της περιοχής.

Ο υψηλότερος μέσος μηνιαίος μισθός στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, καταγράφεται στη Σλοβενία (1.113 ευρώ), ενώ ο χαμηλότερος (413 ευρώ) στα Σκόπια. Στη Βουλγαρία, ο μέσος μηνιαίος μισθός το α’ τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στα 610 ευρώ και στη Ρουμανία στα 570 ευρώ.

Στην Κροατία, ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 886 ευρώ, στο Μαυροβούνιο στα 516 ευρώ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα 472 ευρώ, στη Σερβία στα 470 ευρώ, στο Κόσοβο στα 422 ευρώ και στα Σκόπια στα 413 ευρώ.

Το ύψος του μέσου μηνιαίου μισθού στην πΓΔΜ είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το μηνιαίο κόστος, που απαιτείται για την κάλυψη των βασικών αναγκών τετραμελούς οικογένειας, αναφέρουν παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας, προσθέτοντας πως το χαμηλότερο ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών, μηνιαίως, διαμορφώνεται σε 532 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από