Γ. Ι. ΚΥΡΤΣΙΑΣ: «Η προσφορά του προγράμματος νοσοκομειακής περίθαλψης στον πολίτη»

- in EDITORIAL, ΑΡΘΡΟ

Τι προσφέρει ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης;
Λ αμβάνοντας αφορμή από ένα περιστατικό, που έλαβε χώρα χθες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο προσωπικά, συνειδητοποίησα ιδίοις όμμασι πού εντοπίζονται οι διαφορές ιδιωτικής – δημοσίας νοσοκομειακής περίθαλψης !
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, συνειδητοποίησα ότι σπατάλησα 4,5 ώρες σε δημόσιο νοσοκομείο, αναμένοντας τον μοναδικό (!) ιατρό ορθοπεδικής, από κοινού με ένα σύνολο πολιτών διαφορετικών ηλικιών και προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, υπό του κάκιστου κλιματισμού, της έλλειψης καθισμάτων…

Ήταν μια προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα, αυτή την πραγματικότητα που δεν συναντάται καθημερινά, παρά μόνο, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Μέσα, λοιπόν, απ΄ όλον αυτόν το χαμό, καταλήγεις στη σκέψη: «μήπως σ΄ αυτό το σημείο επιβάλλεται να υποδείξει τι έχει να προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση στον πολίτη» ή «πόσο επωφελές θα ήταν για τους ασθενείς των εκτάκτων περιστατικών, αν είχαν τη στήριξη ενός προγράμματος νοσοκομειακής περίθαλψης ή, έστω, των διαγνωστικών εξετάσεων» να αντιμετωπίσουν εύλογα το όποιο σεβαστό πρόβλημά τους;

Τι θα προσέφερε σ’ έναν πολίτη μια ιδιωτική ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης;

1) Εξοικονόμηση χρόνου
Ο ασθενής θα επισκεπτόταν τον εξωτερικό ιατρό, εκείνος θα τόν παρέπεμπε σε εξετάσεις – θα γλίτωνε όλη αυτή την αναμονή – θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα ταχύτερα.

2) Αξιοπρέπεια
Νομίζω πως όλοι, λίγο έως πολύ, γνωρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, δεν χρήζει ανάγκης η υπενθύμισή της. Τι προσφέρει λοιπόν η προαναφερθείσα παροχή; Αξιοπρεπή αντιμετώπιση και σε περίπτωση νοσηλείας, είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Διότι η ιδιωτική ασφάλιση πληρώνει τον γιατρό άμεσα, επομένως, άλλη αντιμετώπιση προσφέρεται στον έχοντα δημόσια ασφάλιση και άλλη στον έχοντα ιδιωτική.

3) Ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για έξοδα νοσηλείας, έξοδα για διαγνωστικές εξετάσεις.
Είναι λανθασμένη η εντύπωση πως μια ιδιωτική ασφάλιση, για να προσφέρει έξοδα νοσηλείας 1,5 εκατομμύρια ή 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι ακριβές – Ισχύει το άκρως αντίθετο.

Οι πολλαπλές καλύψεις, όσον αφορά τη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, σε διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και σε επισκέψεις σε εξωτερικούς ιατρούς, προσφέρονται σε κόστος ανυπολόγιστα χαμηλό – φερειπείν· για μια τετραμελή οικογένεια, ένα πρόγραμμα Full Health, υπολογίζεται περίπου στα 1500€ ετησίως, ενώ για έναν συμπολίτη μας, με τις ίδιες καλύψεις, υπολογίζεται περίπου στα 600€ ετησίως, απολαμβάνοντας έτσι οτιδήποτε θετικό προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, αλλά και αποφεύγοντας ταυτοχρόνως οτιδήποτε αρνητικό μπορούμε να συναντήσουμε, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.


Ίσως, είναι λοιπόν ευκαιρία για μια πλήρη, αντικειμενική ενημέρωση, σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης…!


Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη