Ν.Παναγιωτόπουλος: «Σχεδιάζουμε τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν.Παναγιωτόπουλος: Σχεδιάζουμε τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος  Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε ηχηρό μήνυμα στην τουρκική πλευρά, τονίζοντας την ετοιμότητα που βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ίδιος μίλησε για ισχυρές ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή, τρομακτική «ομπρέλα ασφαλείας», στην πατρίδα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Άμυνας

«Ήρθαμε σήμερα το πρωί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο της 1η Στρατιάς, όπου και ολοκληρώνουμε ουσιαστικά τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ευχαριστώ τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, για την εξαιρετική φιλοξενία που μάς παρείχε και για την ενημέρωση που μάς έκανε σχετικά με τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού Σχηματισμού, που στην ουσία αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο.

Ακολούθως, θα μεταβώ στο ΑΤΑ για ενημέρωση, για τα θέματα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε πού θα πρέπει να πάμε όσον αφορά την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε, με πλήρη επίγνωση, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Γι’ αυτόν το λόγο άνοιξε αυτός ο κύκλος των ενημερώσεων, που είναι πάρα πολύ εντατικός και χρήσιμος.

Ευχαριστώ όλους για την πραγματική διάθεση να μάς μεταφέρουν την εικόνα των πραγμάτων, έτσι ώστε από εκεί και πέρα, μαζί με την Στρατιωτική και τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα, για όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας, «ομπρέλα ασφαλείας», σε όλο το εύρος της Ελλάδας, από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο και από το δυτικότερο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφθεί επίσης το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη