«Να είσαι ευγνώμων για ό,τι σού χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζήσε

Σώπασε, μην γκρινιάζεις, μη θυμώνεις για την πικρία των άλλων⋅ οι άνθρωποι έχουν την τάση να προβάλλουν το μέσα τους, μην απελπίζεσαι για την αδικία, την αχαριστία, την υποκρισία και όλα αυτά που σέ κάνουν να νιώθεις θύμα των πράξεων τους, με χαιρεκακία σού τά πρόσφεραν. Στο τέλος να θυμάσαι ότι έρχεται η Λύτρωση. Νιώσε ευγνωμοσύνη για ό,τι σού χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της, σκοπός της να σού αφήσει αυτούς που αξίζουν πλάι σου.

Χαμογέλα

Βάλε τα δυνατά σου και χαμογέλα από τα βάθη σου. Άσε για λίγο την επιτηδευμένη ομορφιά, αυτή που σέ κυριεύει και σέ κατακλύζει. Η στυμμένη τελειότητα σε απελπίζει και σε αγχώνει. Κάποιοι, στη προσπάθειά τους να φανούν σοβαροί, ξεχνάν να ζήσουν. Τσαλακώσου, χαμογέλα, γέλα δυνατά – ειλικρινά, βγάλε όλη τη χαρά σου από τα βάθη της ψυχής σου.

Και να θυμάσαι ακόμα και όταν δεν σού χαμογελούν, εσύ χαμογέλα με την ψυχή σου. Ασπίδα γίνεται ενάντια στη ζήλια και στο φθόνο. Να βροντοφωνάζει το χαμόγελό σου να τρομάζει αυτούς που θέλησαν να στό στερήσουν. Κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται, όταν ευτυχείς και γίνονται βλαβεροί. Μην αφήνεις τίποτα να σού χαλάει τη διάθεση. Χαμογέλα.

Αγαπήσου

Αγαπήσου για τότε που μάτωσαν τα γόνατά σου, αγαπήσου για τώρα που έφτασες στο αναθεματισμένο σου όνειρο και δεν έβλαψες κανέναν, αγαπήσου, γιατί έμαθες να προσφέρεις χωρίς κανένα όφελος και να θυμάσαι πως έφτασες πιο ψηλά από εκεί που στόχευες να φτάσεις. Να σού αρέσεις για το μέσα σου, να σού αρέσεις για το έξω σου. Άσε τα δήθεν ‘καλοπροαίρετα σχόλια’ για το σώμα σου και τις δήθεν «συμβουλές» για την υγεία σου, που δεν ζήτησες ποτέ σου. Η εμφάνισή σου θα μετρά μόνο, όταν αποδεχτείς και αγαπήσεις την ψυχή σου. Αγαπήσου, αυτός είσαι και σού αρέσεις.

Διδασκάλου Κων/να

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη