Αμυγδαλέλαιο: Η χρήση του μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη !

- in ΥΓΕΙΑ, ΦΥΣΗ
Αμυγδαλέλαιο: Πώς η χρήση του μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Το αμυγδαλέλαιο, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μαλλιά και την επιδερμίδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική ! Το αμυγδαλέλαιο εφαρμόζεται αδιάλυτο στην επιδερμίδα και ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία του δέρματος, ενώ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Κ, ιχνοστοιχεία, όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και περιέχει ψευδάργυρο και σίδηρο. Το βρώσιμο αμυγδαλέλαιο, το οποίο παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική. Είναι πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βελτιώνοντας την υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα κουταλάκι του γλυκού παρέχει 26% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε.

Μαλλιά και δέρμα

Το αμυγδαλέλαιο, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης, απορροφάται εύκολα και προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, μειώνοντας τον κίνδυνο ακμής, ψωρίασης και εκζέματος, ενώ ανακουφίζει από τον κνησμό και την ερυθρότητα. Αποτελεί βασικό συστατικό για προϊόντα ντεμακιγιάζ, αντηλιακά και κρέμες για τα μαλλιά. Το μασάζ με αμυγδαλέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα, κάνοντάς το πιο λείο και λαμπερό.

Καρδιά 

Λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά (περιέχει 70% μονοακόρεστο λίπος), αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL). Βελτιώνει τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μέσω του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και τη φλεγμονή, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς.

amigdala

Έντερο

Το αμυγδαλέλαιο θεωρείται ήπιο καθαρτικό, που μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, ενώ μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού καθημερινά, είναι αρκετά για να ενισχύσουν την υγεία της ουροδόχου κύστης και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου. Η τοπική εφαρμογή αμυγδαλέλαιου στο ορθό, μειώνει επίσης τον ερεθισμό και τη φαγούρα. 

Διαβήτης

Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και η προσθήκη του στην καθημερινή διατροφή των διαβητικών, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, της εξέτασης που χρησιμοποιείται, για να καθορίσει τη μέση τιμή γλυκόζης στο αίμα.

Απώλεια βάρους

Περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών. Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 7.447 ανθρώπους, όσοι είχαν εντάξει στη διατροφή τους το αμυγδαλέλαιο, έχασαν βάρος με μεγαλύτερη ευκολία, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν μια ολιγοθερμιδική δίαιτα.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Το «θαυματουργό» αμυγδαλέλαιο και πώς να τό χρησιμοποιήσετε;

Αμύγδαλα: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση (video)

Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου;

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη