«Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα για τον Πολιτισμό»

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική κληρονομιά ως ένα εργαλείο ανάπτυξης

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς», σε ανακοίνωσή του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος το 2020, αναφέρει τα εξής:

«Χρέος όλων μας είναι η προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενόψει μάλιστα του εορτασμού της Παγκόσμιας επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος το 2020, ως Ημέρα αφιερωμένη στο ένδοξο Ναυτικό μας και στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες, που διασώθηκαν· Της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού και της Ειρήνης, τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, Φυλής, θρησκείας και Κοινωνικής τάξης με τη συμπλήρωση των 2500 χρόνων τόσο σε εθνικό – όσο και Διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της Ναυτιλιακής, Πολιτιστικής, Στρατιωτικής, Τουριστικής και Εθνικής διπλωματίας σε συνεργασία με τα 51 κράτη, που τιμούν το γεγονός από το 2011.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ κ.Ρίβλιν στη θαλάσσια περιοχή της Ναυμαχίας, μετά την πολύχρονη εξαιρετική συνεργασία του κ.Μαριδάκη με την Πρεσβεία, έχοντας προηγηθεί η επίσημη επίσκεψή της Α.Ε. πρέσβης κ.Ιρίτ Μπεν Αμπά στον Δήμο του νησιού, η υποστήριξη που έλαβε προσωπικά από τον ΑΓΥ Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό, από τον Πρόεδρό της Ε.Ε. κ Γιούνκερ και εκ μέρους της Γερμανικής καγκελαρίας.

Η Ελλάδα Πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον Πολιτισμό !

Ο κ. Μαριδάκης είναι Παγκόσμιος Πρέσβης Πολιτισμού της Διεθνούς Βασιλικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών- Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, Ιδρυτικός Πρόεδρος της ΕλληνοΙσραηλινής Ένωσης και έχει τιμηθεί από το Παγκόσμιο κέντρο Ελληνισμού και της Διπλωματικής Λέσχης της Ελβετίας «St.Gabriel».

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από