Οι ΗΠΑ θα αρνούνται άσυλο στους διασχίζοντες το Μεξικό μετανάστες

- in ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΗΠΑ θα αρνούνται άσυλο στους μετανάστες που θα φτάνουν διασχίζοντας το Μεξικό
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε γνωστό ότι θα απορρίπτει τα αιτήματα ασύλου, που υποβάλλονται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ από τους μετανάστες, που δεν ζήτησαν να τούς αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα στο Μεξικό ή σε μια άλλη χώρα στο δρόμο προς τις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ είναι γενναιόδωρες, όμως ολοκληρωτικά πνιγμένες από το βάρος που δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, όπου ανακοίνωσε την εφαρμογή, αρχής γενομένης από αύριο, του νέου αυτού μέτρου.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «αποθαρρύνει τους οικονομικούς μετανάστες, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το σύστημα ασύλου μας».

Πρόκειται για ένα «προσωρινό» μέτρο εν αναμονή του Κογκρέσου, που θα αναθεωρήσει τη μεταναστευτική νομοθεσία της χώρας, διευκρίνισε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κέβιν Μακάλιναν.

Ορισμένες εξαιρέσεις έχουν προβλεφθεί, ιδίως για τα θύματα διακίνησης ανθρώπων.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ροές μεταναστών στα σύνορά τους με το Μεξικό, όπου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συλλαμβάνονται κάθε μήνα από τον Μάρτιο, μεταξύ αυτών πολλές οικογένειες με παιδιά.

Προερχόμενοι οι περισσότεροι από φτωχές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπου επικρατεί η βία, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα, οι μετανάστες καταθέτουν αίτημα ασύλου, που τούς επιτρέπει να παραμείνουν στο αμερικανικό έδαφος το διάστημα της εξέτασης της υπόθεσής τους από τη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ τούς κατηγορεί ότι εξαφανίζονται στη συνέχεια και διογκώνουν τον αριθμό των περίπου 10,5 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών, που βρίσκονται στη χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη