Γαλλία: Στους δρόμους εκ νέου τα κίτρινα γιλέκα – 152 συλλήψεις…

- in ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα κίτρινα γιλέκα - 152 συλλήψεις
Δύο εκπρόσωποι του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων περιλαμβάνονται στους 152 ανθρώπους, που συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι, στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Το γραφείο του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι, για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης. Η γαλλική Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, για να διαλύσει τους διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης. Η λεωφόρος αυτή στο κεντρικό Παρίσι παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, μόλις τελείωσε η παρέλαση, αλλά λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος επεχείρησαν να τήν καταλάβουν.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων, μεταλλικά οδοφράγματα και άλλα αντικείμενα. Ακούστηκαν ισχυροί θόρυβοι, ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν έναν κάδο απορριμμάτων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι 152 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι για αδικήματα, που περιλαμβάνουν πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρχές, βανδαλισμό, επίθεση εναντίον αξιωματούχων και οπλοκατοχή.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε νωρίτερα ότι περίπου 20 με 50 διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, γιουχάρισαν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Κάποιοι μάλιστα άφησαν στον αέρα κίτρινα μπαλόνια, ένα σύμβολο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με τον σταθμό.

ΒΙΝΤΕΟ:

Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα Κίτρινα Γιλέκα - 152 συλλήψεις

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία σε συναυλία, στην Αλγερία…

Ποδοπατήθηκαν άτομα (video) Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη