Οκτώβριος 16, 2019
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν.Κεραμέως: Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο και η 4η Νομική της Πάτρας – Δεν αλλάζει το εξεταστικό – Παράταση στα μηχονγραφικά

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεραμέως: Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο και η 4η Νομική της Πάτρας – Δεν αλλάζει το εξεταστικό – Παράταση στα μηχονγραφικά

ΒΙΝΤΕΟ:

Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να καθορισθούν οι προτεραιότητες του υπουργείου, στον κρίσιμο αυτό τομέα.

΄Οπως ανακοίνωσε, μετά τη σύσκεψη που κράτησε μία ώρα περίπου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και της 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα. ΄Οπως είπε η υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως έχουν γίνει ήδη επαφές με την πανεπιστημιακή κοινότητα και σημείωσε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά Νομικής, καθώς υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι.

Δεν θα αλλάξει το Εξεταστικό Σύστημα που ψηφίστηκε φέτος για την Γ’ Λυκείου, αλλά θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις, όσον αφορά κυρίως την ύλη.  Επίσης, θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε περισσότερη αυτονομία τόσο στα πανεπιστήμια – όσο και στις σχολικές μονάδες.

Θα ενισχυθεί η ειδική αγωγή και η προσχολική αγωγή, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία, στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τους υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλειο Διγαλάκη, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Επί τάπητος ετέθησαν οι άμεσες προτεραιότητες στην εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του ασύλου με το που έρθει με διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μαζί με τους Υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλειο Διγαλάκη, συναντήθηκαν με τους διευθυντές του υπουργείου Παιδείας, με θέμα την προετοιμασία για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το φάκελο που μοίρασε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο πρωθυπουργός, οι άμεσες προτεραιότητες είναι οι εξής:

Στρατηγικές Επιλογές

Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων 

Στόχοι

 • Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
 • Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
 • Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες

 • Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
 • Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
 • Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
 • Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων 
 • Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Ενίσχυση ειδικής αγωγής.
 • Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
 • Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. 

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της