Οκτώβριος 21, 2019
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Yeni safak: Τουρκικά drones πέταξαν πάνω από την Κύπρο…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρακολουθούν Πορθητή και Γιαβούζ

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni safak, σε δημοσίευμα της με τίτλο “Πολιορκία” αναφέρει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία με τη συνδρομή του Ισραήλ και των ΗΑΕ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και πως η Άγκυρα απαντά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive.com στη Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, το δημοσίευμα αναφέρεται στην πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών την Κυριακή πάνω από την Κύπρο, πτήσεις που αποτελούν, κατά τη Yeni safak, μήνυμα προς όλες αυτές τις χώρες αλλά και απάντηση στις προσπάθειες “πολιορκίας” της Τουρκίας από το διεθνή παράγοντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι τα drones πέταξαν πάνω από την Κύπρο, για να προστατεύσουν και τα γεωτρύπανα “Πορθητής” και “Γιαβούζ”.

Η εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παρακολουθούν συνεχώς το γεωτρύπανο Πορθητής και το ερευνητικό πλοίο Barbaros γύρω από την Κύπρο.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

yenisafak.comΔιαβάστε Επίσης

Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα νόμιμα ενεργειακά δικαιώματα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα