Τη Δευτέρα, οι S-400 στην Τουρκία 

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία, βρίσκονται οι διεργασίες για την παράδοση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, στην Τουρκία. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, την Κυριακή, οι πρώτοι S-400 θα φορτωθούν σε ειδικά μεταφορικά αεροπλάνα και θα φτάσουν στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, δύο μεταφορικά αεροπλάνα θα απογειωθούν από αεροπορική βάση της Ρωσίας, η οποία δεν κατονομάζεται. Μαζί με τα συστήματα στην Τουρκία θα φτάσει και τεχνική ομάδα υποστήριξης, η οποία θα επιβλέπει και θα καθοδηγεί τη διαδικασία εγκατάστασης του πυραυλικού συστήματος.

Στο μεταξύ, χθες, το State Department σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ στο ρωσικό πρακτορείο TASS, απευθύνοντας νέα αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα.

«Οι ΗΠΑ με συνέπεια και σαφήνεια δηλώνουν ότι η Τουρκία, εάν αποκτήσει τους S-400, θα υποστεί πραγματικές και αρνητικές συνέπειες, μεταξύ των οποίων θα είναι η μη παραλαβή των μαχητικών F-35 και η αποπομπή της από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35, καθώς και κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act” (CAATSA-νόμος, για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής, μέσω κυρώσεων).

Διαβάστε Επίσης

Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα νόμιμα ενεργειακά δικαιώματα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα