Τζουμχουριέτ: «Στην Άγκυρα, τα S-400»

- in MEDIA

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των S-400 στην Τουρκία, καθώς με τουρκικά δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε η πρώτη τοποθεσία, στην οποία θα εγκατασταθούν τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, που αναμένεται να παραδοθούν στη γείτονα εντός ολίγων ημερών.

Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ, η πρώτη συστοιχία των ρωσικών πυραύλων S-400, που θα «φτάσει» στην Τουρκία, θα εγκατασταθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα.

Τα συστήματα πυραύλων αεροπορικής άμυνας θα παραδοθούν στην Τουρκία σε δέκα ημέρες και όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, οι τουρκικές αρχές έχουν διορίσει τον διοικητή τους.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι το πυραυλικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και σε άλλες περιοχές, κάτι το οποίο όμως είναι ήδη γνωστό, λόγω των οχημάτων μεταφοράς τα οποία χρησιμοποιούνται.

Το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ έχει τίτλο: «Διορίστηκε διοικητής για τους S-400” και αποκαλύπτει ότι στην Τουρκία αποφασίστηκε ο διορισμός του πρώτου διοικητή, για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα με το βαθμό του Σμηναγού, ο οποίος ασκεί καθήκοντα, στην Άγκυρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι S-400 δεν θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πάντως ότι το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα μπορεί να μεταφερθεί, και στην περίπτωση που η Τουρκία τό κρίνει αναγκαίο, μπορεί να τό μεταφέρει σε άλλο σημείο.

Οι S-400 στην Τουρκία θα έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν 72 πυραύλους, ενώ δεν θα συνδεθούν με κανένα ραντάρ του NATO, αλλά θα έχουν το δικό του ανεξάρτητο ραντάρ.

Δικαιώνεται, έτσι, η Τουρκάλα πολιτικός Μεράλ Ακσενέρ, η οποία πριν μήνες είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή της, ότι η αγορά των S400 γίνεται με στόχο να υπάρξουν καλές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας και θα σαπίσουν σε κάποια υπόγεια ή τούς παίρνει  ο Ερντογάν, για να αποτρέψει τα τουρκικά F16  από ένα νέο πραξικόπημα.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Ακσενέρ έλεγε  ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τα χρήματα του τουρκικού λαού και θα αναγκαστεί, εκτός από τους S400, να πάρει και τα αμερικάνικα συστήματα Πάτριοτ – σενάριο το οποίο είναι πολύ πιθανό, αν ο Εντογάν δεν θέλει να περάσει σε μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ !

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της