Ερντογάν: «Δεν δέχομαι το σχέδιο του Τραμπ, για τη Μέση Ανατολή»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε το σχέδιο του Τζάρεντ Κούσνερ, για τη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι «απολύτως αδύνατον να τό δεχτεί».

«Μάς είναι απολύτως αδύνατο να έχουμε θετική προσέγγιση σ’ αυτό το θέμα», δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αυτές οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ένθερμου υποστηρικτή της παλαιστινιακής υπόθεσης, έγιναν μερικές ημέρες μετά την παρουσίαση από τον Κούσνερ, του γαμπρού του Τραμπ, στο Μπαχρέιν της οικονομικής πτυχής του «ειρηνευτικού σχεδίου» του, που έχει στόχο την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όμως η Παλαιστινιακή Αρχή μποϊκόταρε τη σύνοδο στο Μπαχρέιν, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει να επιβάλει μια πολιτική λύση, που είναι δυσμενής για τους Παλαιστίνιους.

«Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι στη σύνοδο του Μπαχρέιν. Λέμε πως τα παλαιστινιακά εδάφη δεν είναι για πούλημα», δήλωσε ο Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται σήμερα, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Διαβάστε Επίσης

Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα νόμιμα ενεργειακά δικαιώματα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα