Στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας με πραγματικά πυρά, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας με πραγματικά πυρά, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Όπως ανακοίνωσε, η Τουρκία θα προβεί σε διενέργεια ναυτικής άσκησης, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ανατολική Μεσόγειο.

Προκαλούν ακόμα μία φορά οι Τούρκοι με άσκηση με πραγματικά πυρά σήμερα, ανοιχτά του Καστελόριζου.

Όπως ανακοίνωσαν, θα προβούν σε διενέργεια ναυτικής άσκησης, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκική Navtex για 2ωρη άσκηση με πυρά

Η οδηγία προς ναυτιλλόμενους (Navtex), που εξέδωσε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού Ναυτικού ενημερώνει πως (την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου) θα λάβει χώρα δίωρη άσκηση με πυρά στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Η Navtex εκδόθηκε υπό την σκιά της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, όπου οι υπουργοί της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της αναστολής ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα και πρόκριναν εξέταση πιθανών ποινών, για τις «παράνομες» ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σημερα σε λειτουργία και το δεύτερο γεωτρύπανο

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει αρχίσει υποθαλάσσια γεώτρηση, ανοιχτά της Πάφου. Προανήγγειλε μάλιστα πως το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο θα πλεύσει την Πέμπτη προς την ανατολική Μεσόγειο, ώστε να πραγματοποιήσει γεώτρηση σε περιοχή, όπου έχει εξουσιοδότηση του ψευδοκράτους.

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μάς σταματήσει

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις προειδοποιήσεις της ΕΕ, για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά απάντησε με θρασύτητα ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ΄Αγκυρα.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της