Ινδονησία: Ναυάγιο με 15 νεκρούς… 

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πλοίο αναποδογύρισε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα


Ναυάγιο με 15 νεκρούς στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ναυάγησε πλοίο ανοικτά της Ιάβας. Το πλοίο μετέφερε περίπου πενήντα ανθρώπους, όταν πήρε κλίση κι αναποδογύρισε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κοντά στο νησί Μαντούρα, σύμφωνα με τον Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, εκπρόσωπο της Αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι το πλοίο -πορθμείο- ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο χτυπήθηκε από ένα ψηλό κύμα, ανατράπηκε και βυθίστηκε», ανέφερε. Το παραδοσιακό πλεούμενο, μήκους δέκα μέτρων, βρέθηκε από αλιείς μετά το δυστύχημα. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν 13 πτώματα σήμερα το πρωί, με τον απολογισμό να αυξάνεται έτσι στους 15 νεκρούς, ενώ άλλοι 31 άνθρωποι επέζησαν μετέδωσε το ΑΠΕ, επικαλούμενο το AFP. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον άλλους τρεις επιβαίνοντες, που ακόμη αγνοούνται, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος.

Τα ναυάγια είναι συχνά στην Ινδονησία, το αρχιπέλαγος 17.000 και πλέον νησιών και νησίδων, όπου οι κάτοικοι μετακινούνται κυρίως με πορθμεία και όπου οι κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας συχνά παραβιάζονται. Τουλάχιστον, 160 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο πέρυσι όταν ένα πορθμείο ναυάγησε στη Σουμάτρα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της