Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τασίας για τη… συγγνώμη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπόθεση των μετατάξεων οδήγησε σε έντονες επαφές ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Βουλής και την κ. Χριστοδουλοπούλου. Η πρώτη κίνηση έγινε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Βούτση και, σε υψηλούς τόνους, τού διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του για την κ. Χριστοδουλοπούλου και τις μετατάξεις. Η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, προσπάθησε να συνομιλήσει προσωπικά με τον κ. Τσίπρα. Η πρώτη κλήση δεν απαντήθηκε, διότι ο πρωθυπουργός μιλούσε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Στη δεύτερη προσπάθεια, η κ. Χριστοδουλοπούλου κατάφερε να μιλήσει στον κ. Τσίπρα, στον οποίο υποσχέθηκε πως δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με το CNN άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την τελική απόφασή της, δεδομένης της προτροπής του Νίκου Βούτση «να μη βιαστεί» και της επιθυμίας της ίδιας να συζητήσει με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Εγώ δεν τρώω σάρκες» και προσέθεσε ότι δεν τό έχει κάνει για άλλους που τό έχουν ζητήσει και δεν προτίθεται να τό κάνει για την κ. Χριστοδουλοπούλου, με την οποία έχει σχέση εκτίμησης και φιλίας. Ο πρωθυπουργός άφησε την τελική απόφαση στην αντιπρόεδρο της Βουλής.

Στη συνέχεια, η κ. Χριστοδουλοπούλου επικοινώνησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τέθηκαν υπέρ της αποχώρησής της και έτσι οδηγήθηκε στην επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Επίσης

Μ.Πομπέο: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παρεμβαίνοντας στα ΝΑΤΟϊκά