Ο Ευ. Βενιζέλος ομιλεί για τη σύγκρουση με την Φ. Γεννηματά

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δύο ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από το ΚΙΝΑΛ; Τι απαντά στην Φώφη Γεννηματά. Τι λέει για τις επόμενες κινήσεις τους Πώς σχολιάζει τα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά

Εκτός ΚΙΝΑΛ βρίσκεται από το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στον ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη και δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων, που οδήγησαν στη ρήξη:

«Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε το χώρο μας».

«Στη συνάντηση, η κ. Γεννηματά μού είπε πως έχουμε αισθητές διαφορές στην πολιτική μας αντίληψη, πως θέλω να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση στο Επικρατείας. Θέση που εγώ δεν είχα ζητήσει ποτέ».

«Από τον Ιανουάριο έχω πει ότι δεν θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη και η κ. Γεννηματά τό ήξερε από τον Νοέμβριο».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ευ. Βενιζέλος: «Είμαι θύμα προσωπικής σκοπιμότητας από την κ. Γεννηματά»

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ Ι.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιατί -όπως είπε- με ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες έχει πληγεί βαθύτατα η Δημοκρατική Παράταξη, «ενισχύουμε δυστυχώς τη Νέα Δημοκρατία». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη συνάντηση με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και στη ρίξη που ήρθε.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η κ. Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, για να συναντηθούμε, το Σάββατο. Πήγα και υπέθεσα ότι ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε επικοινωνήσει για αρκετές εβδομάδες. Εκεί σε φιλική και χαλαρή συζήτηση μού είπε ότι έχει τρία πράγματα να μού πει:

  • Πρώτον, ότι έχουμε αισθητές και μεγάλες διαφορές στη πολιτική αντίληψη και στη στρατηγική του Κινήματος
  • Δεύτερον, μου είπε ότι βλέπει πως δεν με ενδιαφέρει ότι θέλω να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά ότι θα ήθελα να έχω έναν ευρύτερο ρόλο
  • Και τρίτον μου είπε ότι έχει δεσμευθεί σε άλλο πρόσωπο, για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το μήνυμα εκπέμπει η δική του απομάκρυνση και όχι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σημειώνοντας πως είχε ανακοινώσει από τον Νοέμβριο του 2018 ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει ιστορικό διατελέσαντος προέδρου κόμματος να γυρίσει να πολιτευθεί σε εκλογική περιφέρεια», σημείωσε και υπογράμμισε πως «δεν ήθελαν την παρουσία μου και όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αν η κ. Γεννηματά τού έλεγε ότι ήθελε να βοηθήσει την παράταξη από έξω ή να προστατεύσει έναν ευρύτερο ρόλο, που θα είχε θα ήταν διαφορετικά. «Όμως δεν ειπώθηκε αυτό», δήλωσε.

«Το ερώτημα είναι, αν θέλω να είμαι βουλευτής ή πολιτευτής. Τό τιμώ, αλλά τό κατέχω από το 2027. Αν θεωρούσε το ΚΙΝΑΛ ότι έπρεπε να έχει εμένα στους κόλπους του ας τό έκανε, αλλά το μήνυμα ότι υπάρχει το ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Βενιζέλο εστάλη», επεσήμανε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον ευατό του ως θύμα προσωπικής σκοπιμότητας από την κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενος στον κ. Καμίνη τόν χαρακτήρισε συμπαθέστατο, αλλά διερωτήθηκε, αν αυτός έπρεπε να στείλει το μήνυμα, γιατί κατήλθε στις Ευρωεκλογές.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κ. Γεννηματά «κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα, καθώς ανακοίνωσε νίκη της Ν.Δ. με αυτοδυναμία», ενώ υπογράμμισε πως καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης. «Είναι κωμικό το σενάριο με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, εκεί μέ σέβονται», κατέληξε.

naftemporiki.gr

 

 

Διαβάστε Επίσης

Είναι δίτροχο όχημα και επιβαίνουν… Βίντεο

Contei 7 pessoas, 1 galo, 2 cachorros, fora