Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του…

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καταστροφή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται ανάγλυφα στο χάρτη, που βάφτηκε γαλάζιος από άκρη σε άκρη. Με εξαίρεση πλέον την Κρήτη, ο χάρτης επιβεβαιώνει την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρει η ΝΔ, στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, γαλάζιοι είναι 35 δήμαρχοι, εννέα που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και μόλις πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες αποδοκίμασαν κυβερνητικούς υποψήφιους και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ικανοί δήμαρχοι ή περιφερειάρχες ή υποψήφιοι «μαυρίστηκαν» από τους ψηφοφόρους. Οι αποτυχημένες επιλογές σε τοπικό επίπεδο, οδήγησε στην απώλεια «κάστρων», που δεν μπορούσε να διανοηθεί η Κουμουνδούρου. Γι΄αυτό και στο στόχαστρο του κόμματος πλέον, εκτός του «εκλογολόγου» του Μαξίμου Χριστόφορου Βεναρδάκη μπαίνει και ο γραμματέας του, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα με τις ατυχείς επιλογές του, που μαζί με την οργή των ψηφοφόρων, έφεραν την εκλογική πανωλεθρία. Δεν είναι τυχαίο, οτι στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να εκλέξει μόνο 4 Δημάρχους, ενώ στους μεγάλους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης οι επιλογές έχουν και την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα, που αναζητούσε τον «άχαστο» τον οποίο όμως δεν τον βρήκε ποτέ.  Στην Αθήνα δε, η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, επέτρεψε στον Κώστα Μπακογιάννη να εκλεγεί με πανηγυρικό τρόπο και με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Πέρα όμως από τις κακές επιλογές του Πάνου Σκουρλέτη, απεδείχθη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να βρει τα ικανά στελέχη, εκείνα που θα άφηναν το αποτύπωμά τους στον χάρτη των εκλογών και θα έθεταν τις βάσεις του κόμματος στην ελληνική κοινωνία.

crash.gr

Διαβάστε Επίσης

Είναι δίτροχο όχημα και επιβαίνουν… Βίντεο

Contei 7 pessoas, 1 galo, 2 cachorros, fora