Μαδούρο: «Σάς περιμένουμε με τα όπλα στα χέρια»

- in ΔΙΕΘΝΗ

Στρατιωτική πορεία με επικεφαλής τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα με μήνυμα κατά ΗΠΑ

Περικύκλωσαν την αμερικανική πρεσβεία

Μηνύματα κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο στρατός της Βενεζουέλας, σε πορεία εμπισοσύνης υπέρ του Ν.Μαδούρο, ενώ την ίδια στιγμή η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας βρέθηκε υπό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων.

Ο στρατός της Βενεζουέλας συμμετείχε στη λεγόμενη πορεία εμπιστοσύνης, μαζί με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, διαμηνύοντας ότι περιμένουν τις ΗΠΑ με όπλα στα χέρια τους. Μεγάλη πορεία από το στρατό της Βενεζουέλας με ηχηρά μηνύματα κατά των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μαδούρο στην πολιτεία της Αράγκουα.

«Μόνο όσοι αγωνίζονται έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ. Δεν θα εισβάλετε ποτέ στη χώρα μας. Ακούστε μας μικροί γκρίνγκος, είμαστε έτοιμοι, με τα όπλα στα χέρια μας – σάς περιμένουμε», φώναζαν οι στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Ο Μαδούρο παρήλασε μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό και τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο πρόεδρος της χώρας απένειμε επίσης βραβεία σε σημαντικά μέλη της υπηρεσίας και έδωσε μια ομιλία – γροθιά στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα ήταν τεταμένη από τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαιδό διακήρυξε τον εαυτό του προσωρινό πρόεδρο. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της τόν υποστήριξαν και κάλεσαν τον Μαδούρο να παραιτηθεί.

Oι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου της Βενεζουέλας, που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι σε σχέση με την κρίση της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης.

Ο Μαδούρο με τη σειρά του, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπάθησαν να οργανώσουν πραξικόπημα, προκειμένου να βάλουν χέρι στους φυσικούς πόρους της Βενεζουέλας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία, η Τουρκία και αρκετές άλλες χώρες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Μαδούρο, ως το μοναδικό νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Διαβάστε Επίσης

Είναι δίτροχο όχημα και επιβαίνουν… Βίντεο

Contei 7 pessoas, 1 galo, 2 cachorros, fora