Στην Αλβανία, οι πλούσιοι ζουν σε δική τους πόλη, μακριά από την «πλέμπα»

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αλβανία οι πλούσιοι ζουν σε δική τους πόλη μακριά από την «πλέμπα»

Η Αλβανία δεν θα πάψει ποτέ να μ;Aς εκπλήσσει. Η αλβανική ελίτ ζει σε μια δική της νεόδμητη πόλη, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μακριά από τους «πεινασμένους».

Στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα με το Ελμπασάν, πίσω από το πρώτο σούπερ μάρκετ ή πιο απλά μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα Τίρανα προς την Πετρέλα, υπάρχει ένας δρόμος, όπου παράλληλα με αυτόν, υπουργοί, διευθυντές υπουργείων και πρωθυπουργοί -που έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν το δημόσιο- έχουν την κατοικία τους. Όπως γράφει η αλβανική Telegraf, η αξία των μονοκατοικιών κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως 1,5 εκ. επιπλωμένη, σημειώνοντας: εκεί μένουν πρώην βουλευτές, υπουργοί, διπλωμάτες, εκδότες, ερωμένες πολιτικών, εισαγγελείς, δικαστές, τελωνειακοί, εφοριακοί, πολιτικοί ηγέτες, εγκληματίες, μαφιόζοι ναρκωτικών, διακινητές γυναικών και όπλων κλπ.

Η πόλη της ελίτ

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, από το shqiptari.net, εκεί ζουν οι νέοι «δισεκατομμυριούχοι», που έγιναν πλούσιοι με το έγκλημα και τη διαφθορά, στην Αλβανία. Μεγάλο μέρος από αυτούς συνδέεται με τον κόσμο της μαφίας. Έχουν δημιουργήσει ένα συγκρότημα κατοικιών, με πολυτελείς βίλες, η μία δίπλα στην άλλη. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν όλα τα πολιτικά χρώματα. Μπαινοβγαίνουν στο συγκρότημα αυτό, πηγαινοερχόμενοι στα Τίρανα, χρησιμοποιώντας την πρωτεύουσα ως τόπο διαπραγμάτευσης ή ως «καζίνο», όπου παίζονται δισεκατομμύρια, με σημαδεμένα χαρτιά. Υπάρχουν 122 λευκοβαμμένες βίλες, έκτασης η κάθε μία 350 τ.μ. σε οικόπεδο πάνω από 600 τ.μ. Αυτές αγοράστηκαν με μαύρα χρήματα. Υπάρχουν επίσης βίλες  έμπειρων διπλωματών που κατηγορούνται για υποθέσεις διαπλοκής, οι οποίες ποτέ δεν εξιχνιάζονται, γιατί «ο όμοιος τον όμοιο δεν χτυπά».

Στην Αλβανία, ο λαός πεινά…

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο φουκαράς λαός τρέχει στους δρόμους της χώρας και του εξωτερικού, για το μεροκάματο. Την ίδια ώρα, οι δισεκατομμυριούχοι της συνοικίας αυτής, έχουν στα χέρια τους τους πολιτικούς. Δηλητηριάζουν τους νέους με τα ναρκωτικά, ενώ τα δικά τους τα παιδιά τά στέλνουν σε σχολεία πολυτελείας, στις δυτικές χώρες.

Η «Γειτονιά των Ληστών της Πολιτικής»

Δικαίως, έχει βαφτιστεί αυτή η συνοικία «Lagja e hajdutëve të politikës»/«Γειτονιά των ληστών της πολιτικής». Η συνολική έκταση είναι 226 χιλιάδων τ.μ., εκ των οποίων οι 79 χιλιάδες τ.μ. είναι βίλες.

Διαβάστε Επίσης

Είναι δίτροχο όχημα και επιβαίνουν… Βίντεο

Contei 7 pessoas, 1 galo, 2 cachorros, fora