Οι Φιλιππίνες απείλησαν με πόλεμο τον Καναδά

- in ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Φιλιππίνων και Καναδά, με αφορμή 69 πλοία γεμάτα σκουπίδια ! Και όμως, οι Φιλιππίνες έκοψαν κάθε διπλωματική σχέση με τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, με αφορμή την προθεσμία που τούς είχαν δώσει, για να αποσύρουν 69 πλοία γεμάτα σκουπίδια από τα διεθνή ύδατα, κοντά στη χώρα.

AnonymousDingo@Thunder25737617

😂😂😂 why dont u want your own trash? I like ‘s comment ‘Eat if you have to, celebrate that your trash coming home’. Haiz Canada whats the big deal of taking your trash back? https://youtu.be/d2sV6fadkzM

Η προθεσμία αυτή έληξε και ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε ανοιχτά με πόλεμο τον Καναδά, καθώς έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση. Είπε μάλιστα πως θα επιστρέψει πίσω στην Βόρεια Αμερική τα πλοία, έστω και με βία.

View image on Twitter

Sputnik
@SputnikInt
’s trash war: Philippines recalls envoy to Canada over garbage spat http://sptnkne.ws/mzB8 

Η προθεσμία που είχαν οι Καναδοί, έληξε στις χθες, 15 Μαΐου, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Τεόντορο Λόκσιν, να ανακοινώνει πως διακόπτει η χώρα κάθε διπλωματική σχέση με τη χώρα της Βόρειας Αμερικής. Ο Ντουτέρτε φημίζεται για την σκληρή στάση του απέναντι σε όλους. Δεν έχει διστάσει μάλιστα να πει ανοιχτά πως θα σκοτώσει τον γιο του, αν μάθει πως εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών. Παράλληλα, ζητά ανοικτά να σκοτώσουν όσους «προκαλούν» τη χώρα του ή κάνουν κάτι παράνομο, με την πρώτη ευκαιρία.

Σε διαμάχη από το 2013 Καναδάς-Φιλιππίνες

Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, απέφυγε να απαντήσει, ενώ η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα, έπραξε το ίδιο.

Από το 2013 κρατάει αυτή η ιστορία με τα πλοία, τα οποία δεν επιστρέφουν πίσω στον Καναδά. Οι δύο χώρες είναι σε διαμάχη γι’ αυτόν τονλόγο, καθώς δεν μπορούν να βρουν μια χρυσή τομή, ώστε να λήξει το επεισόδιο.

Από τη στιγμή που η προθεσμία που τούς έδωσε ο Ντουτέρτε έληξε, πλέον οι Φιλιππίνες προχώρησαν σε πιο δραστικά μέτρα, κόβοντας διπλωματικές σχέσεις μαζί τους, έως ότου φύγουν τα πλοία, τα οποία είναι γεμάτα με εφημερίδες, μπουκάλια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και πάνες.

Διαβάστε Επίσης

Είναι δίτροχο όχημα και επιβαίνουν… Βίντεο

Contei 7 pessoas, 1 galo, 2 cachorros, fora