Σρι Λάνκα: Οι Αρχές μπλόκαραν τα social media

- in ΔΙΕΘΝΗ

Τεταμένο το κλίμα μετά το αιματοκύλισμα, στη Σρι Λάνκα

Η κατάσταση στη Σρι Λάνκα είναι τεταμένη, μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου εναντίον τριών εκκλησιών και τριών ξενοδοχείων, που κόστισαν τη ζωή σε 258 ανθρώπους. Η αστυνομία επεσήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στη Σιλάου και τα περίχωρά της ήρθη σήμερα. Όμως η πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχει μπλοκαριστεί, προκειμένου να μη χρησιμοποιούνται, για να υποδαυλίζουν την ένταση.

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο καιρό τελέστηκαν και οι κηδείες των παιδιών του δισεκατομμυριούχου της Asos, ο οποίος έχασε τρία από τα παιδιά του κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, που είχαν σημειωθεί την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

«Μην γελάτε πια, μια μέρα θα κλάψετε», είχε γράψει στο Facebook ένας μουσουλμάνος έμπορος. Χριστιανοί της περιοχής της Σιλάου θεώρησαν την ανάρτηση αυτή προειδοποίηση για νέα επίθεση.

Το πλήθος λεηλάτησε το κατάστημά του, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει και να κηρύξει απαγόρευσης της κυκλοφορίας το απόγευμα της Κυριακής. Μια ομάδα επιτέθηκε εναντίον καταστημάτων στην περιοχή Κουλιγιαπίτιγια, όπου συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές. Δεκάδες άνθρωποι πολιόρκησαν στη συνέχεια το αστυνομικό τμήμα, όπου κρατούνταν οι τέσσερις συλληφθέντες, γεγονός που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Σρι Λάνκα ένα τέμενος βανδαλίστηκε. Συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σημειώθηκαν και στη Νεγκόμπο, μια πόλη βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Σρι Λάνκα, μια χώρα όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι βουδιστές, ενώ οι χριστιανοί αποτελούν το 7%.Διαβάστε Επίσης

Φαρσοκωμωδία Ερντογάν, εντός κι εκτός της Αγια-Σοφιάς…

Σόου έστησε o Τούρκος πρόεδρος, για την επέτειο