Ινδία: Βιασμός… 3χρονου κοριτσιού

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ινδία: Σάλος για το βιασμό 3χρονου κοριτσιού
Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Κασμίρ, ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή σε έναν άνδρα που βίασε ένα κοριτσάκι 3 ετών, καθώς φουντώνει η οργή για τη σεξουαλική βία στην περιοχή αυτή των Ιμαλαΐων, που ελέγχεται από την Ινδία. Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς όταν οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να διαλύσουν το πλήθος, που είχε αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο βιασμός του νηπίου σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού, που βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον πατέρα του. Καταστήματα, εταιρείες και σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα στην περιοχή αυτή, μετά την απεργία που κήρυξε ο αυτονομιστής μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Μουλάνα Μασούρ Αμπάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. «Θέλουμε δικαιοσύνη για το θύμα», είπε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, που ήταν γείτονας της 3χρονης, τήν παρέσυρε σε ένα άδειο σχολείο και τή βίασε, την περασμένη Τετάρτη. Η μητέρα της άκουσε τις κραυγές της και τή βρήκε μέσα σε μια τουαλέτα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι δεν εμπιστεύονται πλέον τις αρχές ότι θα φροντίσουν για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και ζήτησαν να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους κρίνονται ένοχοι, για τέτοια εγκλήματα. «Αν τούς κρεμάσουν, τότε μπορεί να μειωθούν αυτά τα περιστατικά», είπε μια διαδηλώτρια, μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών αυξήθηκαν κατά 8%, στα 3.168 το 2017, από 2.915 τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε Επίσης

Ρωσικά MIG-29 στην Τρίπολη – Έξαλλοι οι Τούρκοι !

«Φωτιά» παίρνει η Λιβύη και η Μεσόγειος, μετά