Τουρκία: Εν αναμονή προστασίας από τον Τραμπ για τους S-400

- in ΔΙΕΘΝΗ
Τουρκία: Περιμένει προστασία από τον Τραμπ στο θέμα των S-400
Η Τουρκία αναμένει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να τήν εξαιρέσει, ώστε να τήν προστατεύσει, εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να τής επιβάλει κυρώσεις, με αφορμή την αγορά του αντιπυραυλικού ρωσικού συστήματος S-400, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, εφόσον προχωρήσει η αγορά αυτή. Η Άγκυρα από την πλευρά της επιμένει ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε κυρώσεις, γιατί η Τουρκία δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ και παραμένει δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ.

«Αν φτάσουμε εκεί, δηλαδή στις κυρώσεις που προτείνονται από το Κογκρέσο, φυσικά αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του, για να εξαιρέσει την Τουρκία», είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ρητώς να εννοηθεί ότι θα δώσει εξαίρεση στην Τουρκία, ο Καλίν απάντησε αρνητικά. «Δεν μπορώ να πω ότι τό έχει κάνει. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε», είπε.

Στην ερώτηση τι θα έκανε η Τουρκία στην περίπτωση που ο Τραμπ απέφευγε να χορηγήσει αυτή την εξαίρεση, ο Καλίν είπε ότι η χώρα του θα περιμένει να δει την έκταση των κυρώσεων, όμως ελπίζει πως δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο. «Οι απειλές και οι κυρώσεις θα ήταν πολύ αντιπαραγωγές, θα γύριζαν μπούμερανγκ και δεν θα είχαν θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

«Το να μειώνεις τον άλλον, δεν σέ κάνει ανώτερο»

Το να κρίνεις κάποιον αρνητικά με βάση αποκλειστικά