Π.Παυλόπουλος προς ΄Αγκυρα: «Μπορούμε να επιβάλλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα προς το εσωτερικό, αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την ΄Αμφισσα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

«Το παρελθόν δεν πρέπει να μάς διχάζει, πρέπει όμως να μάς διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», είπε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τόν εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τόν επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μάς έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά τη Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την πατρίδα, το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας, κατ΄ εξοχήν δε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια»», δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης

«Το να μειώνεις τον άλλον, δεν σέ κάνει ανώτερο»

Το να κρίνεις κάποιον αρνητικά με βάση αποκλειστικά