Ο Πούτιν διευρύνει τις επενδύσεις της Volkswagen, στη Ρωσία

- in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει το 12% των πωλήσεων στη ρωσική αγορά αυτοκινήτου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes Benz, στη Ρωσία, τα οποία έγιναν πριν μερικές μέρες, συναντήθηκε χθες με τον γενικό διευθυντή του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group Χέρμπερτ Ντις, για να συζητήσουν τις νέες επενδυτικές προοπτικές της γερμανικής αυτής αυτοκινητοβιομηχανίας, στη Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% των πωλήσεων στη ρωσική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε την επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία και τόν διαβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους, για να στηρίξει τη δραστηριότητα της εταιρείας, στη Ρωσία.

«Η Volkswagen δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στη Ρωσία, τα αυτοκίνητά της είναι πολύ δημοφιλή και το 12% των πωλήσεων είναι ένας πολύ καλός δείκτης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος, ενώ εξήρε τη σημασία των επενδύσεων που έχει κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στη Ρωσία. «Σχεδόν 2 δισ. σε επενδύσεις είναι μια σημαντική και καλή συνεισφορά. Σάς είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό το έργο. Απ΄ ό τι θυμάμαι πέρυσι η παραγωγής σας στην Ρωσία έφθασε τα 200.000 αυτοκίνητα, από τα οποία περίπου 20.000 πήγαν για εξαγωγές. Είναι πολύ καλοί δείκτες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε ευχαρίστως την συνεργασία και θα αναζητήσουμε τρόπους, για να στηρίξουμε τη δραστηριότητά σας, στη Ρωσία».

Από την πλευρά του, ο Χέρμπερτ Ντις ζήτησε τη συνδρομή του Ρώσου προέδρου σε δύο κατευθύνσεις, που σχετίζονται με την προοπτική της υπογραφής ειδικού επενδυτικού συμβολαίου και τα εργοστάσια, που βρίσκονται στο Νίζνι Νόβγκοροντ. «Πράγματι, η δραστηριότητά μας είναι επιτυχής στη Ρωσία και πιστεύουμε στο μέλλον της ρωσικής αγοράς, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, για να συζητήσω μαζί σας δύο ζητήματα και ενδεχομένως να ζητήσω τη συμβουλή σας ή τη συνδρομή σας», δήλωσε ο Ντίς.

«Το πρώτο ζήτημα, είπε ο Ντίς, αφορά την επόμενη φάση των επενδύσεων στη Ρωσία. Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα αυτό και να ζητήσω τη συμβουλή σας. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα εργοστάσια μας στο Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι πολύ καλά εργοστάσια, και εδώ θα χρειαστούμε τη συνδρομή σας».

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί πέντε ειδικές επενδυτικές συμφωνίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε τον γενικό διευθυντή του ομίλου Volkswagen Group ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο συμβόλαιο μαζί με τον όμιλο, λέγοντας ότι «εφόσον η εταιρεία λειτουργεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δραστηριότητας της (στη Ρωσία), τότε φυσικά και θα υπογράψουμε ένα τέτοιο συμβόλαιο».

Διαβάστε Επίσης

Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα νόμιμα ενεργειακά δικαιώματα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα