Πούτιν: Ρωσία και Τουρκία μπορούν να ξεκινήσουν από κοινού παραγωγή οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας…

- in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πούτιν: Ρωσία και Τουρκία μπορούν να ξεκινήσουν από κοινού παραγωγή οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας

«Ορισμένα εξαρτήματα των S-400 μπορούν να παράγονται στην Τουρκία, βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ συνέχισε λέγοντας: «Δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραγωγή όλων των σταδίων των S-400. Πρόκειται για νέα είδη εξοπλισμών. Όμως μπορούμε αναμφίβολα, να μιλήσουμε για την παραγωγή, τμηματικά, κάποιων ανταλλακτικών».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 8 Απριλίου στη Μόσχα, αναφερόμενος στη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας στον στρατιωτικό και τον τεχνολογικό τομέα, είχε δηλώσει ότι ενδεχομένως να προμηθευθεί η Τουρκία σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επίσης δηλώσει ότι η Ρωσία και η Τουρκία «μπορούν να ξεκινήσουν από κοινού μελέτες και από κοινού παραγωγή οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας».

ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…

Ο Ερντογάν επιτίθεται στις  ΗΠΑ: Σύντομα θα τους δώσουμε μηνύματα σε γλώσσα που θα καταλάβουν…

«Παρόλο που έφτασαν στο σημείο να διοργανώσουν απόπειρα πραξικοπήματος δεν μπόρεσαν να πάρουν αποτέλεσμα»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως πολύ σύντομα θα απαντήσουν σε αυτούς, που θέλουν να γονατίσουν την Τουρκία με το διάδρομο τρομοκρατίας με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.tr. Με αυτό τον τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ, καθώς μπορεί να μην αναφέρθηκε ρητά σε αυτές, ωστόσο σε αυτές αποδίδει την υπόθαλψη και εν πολλοίς οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εκφώνησε ομιλία, στην τελετή με αφορμή την 174η επέτειο ίδρυσης της Αστυνομίας στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων του Γκίολμπασι. Στην ομιλία του, ο Ερντογάν έκανε νύξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και είπε:

«Αυτοί που θέλουν να διχάσουν τον λαό μας, έστησαν διάφορα παιχνίδια. Παρόλο που έφτασαν στο σημείο να διοργανώσουν απόπειρα πραξικοπήματος δεν μπόρεσαν να πάρουν αποτέλεσμα. Με τα βήματα που κάναμε κατ΄ αυτών που προσπαθούν να μάς γονατίσουν με το διάδρομο τρομοκρατίας, τούς δείξαμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό».

«Πολύ σύντομα θα δώσουμε σε όσους επιμένουν ακόμα στο ίδιο σενάριο μηνύματα από τη γλώσσα, που θα καταλάβουν», ανέφερε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της