Ερντογάν προς Νετανιάχου: «Θα τιμωρήσω εσένα και τον γιο σου…»

- in ΔΙΕΘΝΗ
 Ενσωματωμένο βίντεο

Ξεφεύγει η κατάσταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, καθώς ο Ρ. Τ. Ερντογάν στάζει μίσος, για τον Νετανιάχου και τον γιο του. Το «δεξί» του χέρι, ο σύμβουλος Yigit Bulut, ανέφερε πως ο Ερντογάν έγραψε ένα «ιστορικό μανιφέστο ελευθερίας για τον ισλαμικό κόσμο», κατά των ιμπεριαλιστικών εχθρών της Τουρκίας, του Ισλάμ, ενώ «συνέστησε» στον Νετανιάχου να ακούσει τι λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας, διότι σύντομα θα μάθει και αυτός και ο γιος του τι σημαίνει τιμωρία.

«Υπάρχουν και άλλα μέσα, ώστε να πειθαρχήσει ο Νετανιάχου και ο γιος του», είπε χαρακτηριστικά.

«Μην τολμήσει να ξαναπεί την «Ινστανμπούλ» Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Οι φράσεις του Ερντογάν ήταν οι εξής :

-Η άνοδος της Τουρκίας φυσικά θα ενοχλεί τους σταυροφόρους του σήμερα, αλλά όσο κι αν ενοχλούνται, εμείς ποτέ δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, δεν θα εγκαταλείψουμε.

-Και να μην θέλετε εσείς, εμείς θα υπερασπίσουμε τα δίκια της Ιερουσαλήμ, θα υπερασπίσουμε τον νόμο στην Γάζα, θα συνεχίσουμε να είμαστε η κραυγή των παιδιών της Υεμένης, των άπορων της Συρίας και των πεινασμένων της Αφρικής.

-Τι λέει εκείνος ο άθλιος στη Νέα Ζηλανδία; Αυτός ο άτιμος που σκότωσε 49 αδερφούς μας λέει:

«Στην ασιατική πλευρά μπορείτε να μείνετε, αλλά στην ευρωπαϊκή πλευρά δεν θα περάσετε». Ποιος είσαι εσύ βρε; Άντε κάνε μια κίνηση κι έλα κατά εδώ. Έγραψες πάνω στο όπλο σου, αυτά όμως έμειναν στο παρελθόν, τώρα πια υπάρχει ένας άλλος κόσμος.

-Απευθύνομαι στα σκουπίδια των σταυροφόρων, που μάς επιτίθενται, στους δολοφόνους που μάς στοχοποιούν και σε αυτούς που χαϊδεύουν την πλάτη εκείνων των δολοφόνων: Δεν θα μπορέσετε να πετύχετε.

– Εεεϊ Νετανιάχου, τράβα το αυτί του γιου σου. Εδώ πλέον είναι Ισλάμπολ (σχ.μεταφρ.: Ο υιός Νετανιάχου δήλωσε πως η Ινστανμπούλ στην πραγματικότητα λέγεται Κωνσταντινούπολη)

-Δεν θέλουμε πάλι έναν πόλεμο χριστιανών-μουσουλμάνων, αλλά εάν έχετε τόσο μεράκι, θα γίνουν τα δέοντα, αυτό τό λέμε ανοιχτά.

-Δολοφόνος ο Νετανιάχου και ο γιος του, θα τούς διδάξω ένα μάθημα.

-Η Τουρκία και εγώ ήμασταν οι στόχοι της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε βίντεο:

Ενσωματωμένο βίντεο
In his FIFTH public speech he delivered today, Turkish president says the target of the killer in is and him personally, adds both the killer and Prime Minister @netanyahu son are the same and vows to take a…

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της