Bασιλικός: Το Ιερό Βότανο Στην Καταπολέμηση Νόσων – {Δημοτικό Τραγούδι} !

- in EDITORIAL, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΥΓΕΙΑ, ΦΥΣΗ

ΑΛΕΚΟΣ KITΣAKHΣ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΣΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Ο Βασιλικός στη θεραπεία του καρκίνου

Είναι ένα κοινό όνομα για τη μαγειρική βότανο Ocimum basilicum, της οικογένειας της μέντας. Ήρθε αρχικά από τη Νοτιοανατολική Ασία. Θεωρείται ως ο «βασιλιάς των βοτάνων». Τα φύλλα με γεύση γλυκάνισο, με μια ισχυρή, πικάντικη, συχνά γλυκιά μυρωδιά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι του Βασιλικού, όπως της Ταϊλάνδης και ο ιερός βασιλικός, που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ασία, αρχικά στην Ινδία και σε άλλες τροπικές περιοχές της Ασίας, που έχει καλλιεργηθεί πλέον των 5.000 ετών.

Βασιλικός-Αγιορίτικος

Το βότανο Βασιλικός συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Κατά κύριο λόγο,εμφανίζεται σε ιταλικά φαγητά, εκεί εξετάζονται συχνά για να ανακαλύψουν τα μυστικά οφέλη για την υγεία. Με αντιβακτηριδιακές, αντιϊκές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, υπάρχουν ήδη πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε το βασιλικό. Νέα Στοιχεία δείχνουν ΟΤΙ Ο Βασιλικός Μπορεί ΝΑ μειώσει την καρκινογένεση.

Σε δοσολογία 300mg ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος, το ιερό εκχύλισμα των φύλλων του βασιλικού μείωσε σημαντικά το σχηματισμό των καρκινικών μικροπυρήνων, τα ένζυμα των οποίων μεταβολίζουν τις τοξίνες στο σώμα και την οξείδωση σε αμφότερες τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Ο Βασιλικός περιέχει πολλές πτητικές ενώσεις και άλλες ουσίες, που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Έρευνα

Επιστήμονες με έρευνες στο ιερό αυτό βότανο, κατέληξαν ότι έχει αρκετές ενώσεις και ουσίες, συμβάλλοντας στη μείωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Σε διεξαχθείσα μελέτη λέγεται ότι ημερήσια πρόσληψη 40 έως 60 σταγόνες χυμό Βασιλικού αποτρέπει από διάφορες ασθένειες όπως στο ήπαρ, το αναπνευστικό, τους νεφρούς…

Φύλλα-toy-basilikou
Είδη με φύλλα βασιλικού

Οφέλη
1. Τα φύλλα του βασιλικού είναι αποτελεσματικά για πυρετούς και το κοινό κρυολόγημα.
2. Το βασιλικό ή Tulsi λειτουργεί ως τονωτικό των νεύρων και οξύνει τη μνήμη.
3. Ένα αφέψημα από φύλλα βασιλικού, που λαμβάνονται με μέλι και τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη βρογχίτιδα, το άσθμα, τη γρίπη, το βήχα.
4. ΄Εχει τη δύναμη να ενισχύσει τους νεφρούς και βοηθάει στην καλή λειτουργία τους.
5. Τα Φύλλα βασιλικού είναι επωφελή κατά της καρδιακής νόσου, καθώς και μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
6. Βασίλειος ή Tulsi λειτουργεί ως παράγοντας κατά του στρες.
7. Ο βασιλιάς των βοτάνων – ΤΑ φύλλα βασιλικού είναι αποτελεσματικά για να θεραπεύσουν το έλκος και τις μολύνσεις στη στοματική κοιλότητα.
8. Μια πάστα των νωπών ριζών του βασιλικού είναι επίσης χρήσιμη στην περίπτωση των εντόμων.
9. Βασιλικός: βοηθά στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου.

Πώς να τόν χρησιμοποιήσετε;

1. Βράζετε το νερό με φύλλα βασιλικού και πιείτε το σε περίπτωση πονόλαιμου.
2. Αποξηραμένος Τόν αφήνετε στον ήλιο και να γίνει σκόνη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για το βούρτσισμα των δοντιών.
3. Λαμβάνοντας φύλλα βασιλικού με μέλι για έξι μήνες απομακρύνει τις πέτρες στα νεφρά, μέσω του ουροποιητικού συστήματος.
4. Πάρτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα βασιλικού σε νερό και καταναλώστε το. Είναι χρήσιμο στη δυσπεψία.
5. Τα φύλλα ψιλοκομμένα μπορούν να προστεθούν σε λαχανικά και σαλάτες φρούτων.

Διαλέξτε φύλλα γερά, κατά προτίμηση από μέτριο ή πλατύφυλλο βασιλικό. Αν έχετε βασιλικό με πολύ ψιλά φυλλαράκια θα κρατήσετε τρυφερά κλωνάρια, αφού κόψετε και πετάξετε τις κορφάδες με τα άνθη και τους σπόρους.
Σκουπίστε με χαρτί τα φύλλα, ή ξεπλύντε τα – αν είναι πολύ σκονισμένα, φροντίζοντας κατόπιν να τά στεγνώσετε καλά σε πετσέτα, χωρίς να τά τραυματίσετε.
Κάντε τα πακέτο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο, συγκεντρώνοντας μαζί τόσα, όσα θα χωρέσουν σφιχτά σε ένα γυαλάκι, που κλείνει καλά. Πιέστε να γεμίσει το βάζο αφήνοντας ελάχιστα κενά.
Γεμίστε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο, να σκεπαστούν τελείως τα φύλλα, και να μένει κάπου 1/2 εκ. λάδι από πάνω. Κουνήστε να πάει παντού το λάδι, στα πλάγια και κάτω, χωρίς να αφήνει φουσκάλες.
Κλείστε και αφήστε τη γυάλα σε δροσερό και μάλλον σκοτεινό σημείο στην κουζίνα. Παίρνετε κάθε φορά, όσα φυλλαράκια θέλετε και χρησιμοποιήστε σταγόνες από το μυρωδάτο λάδι, για να ζωντανέψετε κάθε είδους σαλάτας, μαγειρευτά ή σάλτσες.

Προφυλάξεις

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης και γυναίκες που θηλάζουν, προτείνεται να μήν τό χρησιμοποιούν.

Κηπουρικά τρικ για μικρόφυλλο ελληνικό σγουρό βασιλικό (Occimum basilicum var Ελάχιστα.) Στη γλάστρα (πάντα γλάστρα – όχι έδαφος). Πρώτον: ποτέ στον ήλιο ή τουλάχιστον ημι+σκιά. Δεύτερον: Στο πότισμα προσέχουμε το νερό να πηγαίνει κατευθείαν στο χώμα και όχι στα φύλλα – Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό του «δροσίσματος», διότι θα κιτρινίσουν. Τρίτον: Δεν αφήνουμε τη γλάστρα σε πιάτο γεμάτο νερό. Τέταρτον: Κορφολογούμε μόλις αρχίσει να μπουμπουκιάζει, διότι, αφ΄ ης στιγμής ανθίσει, χάνει στο σχήμα του και αρχίζει και ξηραίνεται.

Παραδοσιακή Ιατρική ΤΟΥ Θιβέτ

http://www.bostanistas.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός χαιρετίζει, στα ελληνικά, τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Την υπογραφή της συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου