Το Κατάρ αγόρασε 100 τουρκικά άρματα μάχης 3ης γενιάς Altay

- in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το Κατάρ αγόρασε 100 τουρκικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς Altay! - Πρώτη φορά που αγοράζεται άρμα μάχης που δεν υπάρχει

Το Κατάρ αγόρασε 100 άρματα μάχης τρίτης γενιάς τύπου Altay από την Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως, που αγοράζεται ένα άρμα μάχης, χωρίς να υπάρχει. Φυσικά, πρόκειται για τεράστια επιτυχία και με αυτό τον τρόπο το Κατάρ «ξεπληρώνει» την Τουρκία για την προστασία που τού παρείχε στη διένεξη με τη Σαουδική Αραβία, πριν από δύο χρόνια.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ali İhsan Yavuz, το Κατάρ θα αγοράσει 100 άρματα μάχης Altay, εκ των οποίων τα 40 από αυτά θα παραδοθούν εντός δύο ετών. Ο χρόνος, που θα ξεκινήσει η παραγωγή των αρμάτων αυτών, αποτελεί ακόμη ερωτηματικό. Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία συμπληρώνουν ότι η δύναμη αυτή των 100 τουρκικών αρμάτων θα πλαισιώσει τα 62 Leopard 2A7+, που αποκτά από τη Γερμανία. Σημειωτέον ότι το Κατάρ κατέχει εταιρικό μερίδιο στην BMC, που έχει αναλάβει την παραγωγή του νέου τουρκικού άρματος μάχης.

Η παραγγελία αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την παραγγελία του Κατάρ επίσης στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, για 20 αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Τ-155 Firtina-II των 155 mm/52. Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, τα πρώτα άρματα της σειριακής παραγωγής του Altay θα είναι εξοπλισμένα με τον γερμανικό 12κύλινδρο κινητήρα MT 883 Ka-500 της MTU Friedrichshafen GmbH, ενώ αυτά που θα ακολουθήσουν κατά τη δεύτερη φάση της σειριακής παραγωγής θα είναι εξοπλισμένα με τουρκικό κινητήρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Otokar, το Altay,  έχει βάρος 60 τόνων και θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ισχύος 1500 ίππων καθώς και υδροπνευματική ανάρτηση, μέγιστη ταχύτητα 70 km/h και βάθος υδάτινου κωλύματος 4,1 μέτρα. Το άρμα μάχης θα διαθέτει ένα βασικό πυροβόλο διαμετρήματος 120 χιλιοστών λείας κάνης. όπως και βοηθητικό κινητήρα που θα έχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια των συστημάτων ελέγχου πυρός στο πύργο, συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων επικοινωνίας. Η αμυντική συνεργασία Κατάρ-Τουρκίας χαρακτηρίζεται και είναι ιδιαιτέρως στενή, με την Τουρκία να αποσπά συνεχώς αμυντικές συμβάσεις και να λειτουργεί σημαντική στρατιωτική βάση, στη Ντόχα.

 pronews.gr

Διαβάστε Επίσης

Άντρας άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ολλανδία… Νεκρός – Τραυματίες…

Τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση στην Ουτρέχτη