Τζάγκουαρ επιτέθηκε σε γυναίκα που πέρασε τα κάγκελα, για να βγάλει… selfie

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Jaguar, Panthera onca, the male was following a female to mate but this time she objected and attacked, in a spat that lasted 4 seconds. Pantanal, Brazil, South America
 Τζάγκουαρ επιτέθηκε σε γυναίκα που πέρασε τα κάγκελα για να βγάλει selfie μαζί του
Επίθεση από τζάγκουαρ δέχθηκε μια γυναίκα που παρά την σχετική απαγόρευση, πέρασε τα κάγκελα ενός ζωολογικού κήπου στην Αριζόνα και πλησίασε τον περιφραγμένο χώρο του ζώου, για να βγάλει selfie μαζί του. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο και τα τραύματα της γυναίκας είναι ελαφρά. Όταν η ίδια πέρασε τα κάγκελα και πλησίασε τον περιφραγμένο χώρο, για να φωτογραφηθεί με το τζάγκουαρ, εκείνο άπλωσε τα πόδια του και τής επετέθη, προκαλώντας πληγές στα χέρια της.

ΩξξωΟ διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Μίκυ Όλσον, είπε πως «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τον κόσμο από το να περνάει τα κάγκελα», σημειώνοντας πως «υπάρχουν εκεί για σοβαρό λόγο, όχι τυχαία». Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο τζάγκουαρ έχει επιτεθεί ξανά στο παρελθόν σε κάποιον που πέρασε την περίφραξη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ο ίδιος τόνισε πως το χτεσινό περιστατικό ήταν αποτέλεσμα «ανθρώπινου λάθους», ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να θανατωθεί το ζώο. 

«Το τζάγκουαρ έβγαλε τα νύχια του έξω από το κλουβί και τήν άρπαξε από το χέρι. Η μητέρα μου προσπάθησε να τού αποσπάσει την προσοχή, πετώντας ένα μπουκάλι νερό κοντά στο κλουβί και αυτό άφησε τελικά την κοπέλα, μάλλον επειδή τα νύχια του είχαν πιαστεί στο πουλόβερ της. Εγώ αμέσως τήν έπιασα από τον καρπό και τήν τράβηξα μακριά από το κλουβί. Το τζάγκουρ μετά άρχισε να παίζει με το μπουκάλι», είπε ο Άνταμ Γουίλκερσον, ο αυτόπτης μάρτυρας, που τράβηξε επίσης σε βίντεο το περιστατικό.

 

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από