Και η «ΑΥΓΗ»… αδειάζει τον Πολάκη  

- in MEDIA

Δυσφορία στο Μαξίμου

Ο Παύλος Πολάκης κατάφερε να γίνει στόχος και του φιλοκυβερνητικού Τύπου, καθώς οι απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έγιναν θέμα και στην εφημερίδα Αυγή, που πήρε τη σκυτάλη από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας  Ανδρέας Πετρόπουλος, δείχνει να προσπαθεί, με νουθεσίες, να… επαναφέρει στην τάξη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Αριστερά «δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι», καθώς και ότι «τα πραγματικά ερωτήματα τά βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι».

Το άρθρο έχει τίτλο «Το θέμα Παύλος είναι…», και αναφέρεται στο περίφημο δάνειο των 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρει:

«Αν είναι υπαρκτό, αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 2000, επισφραγίζοντας τη χρεοκοπία του 2009; Ή το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;

Τα πραγματικά ερωτήματα τά βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια, χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Προφανώς -σε ένα νόμιμο δάνειο- δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες».

Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση, που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση, που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το «σύστημα», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και καταλήγει:

Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλος… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν’, τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τά λέει σωστά ο κουζουλός…».

Το εν λόγω άρθρο αποδεικνύει ότι πλέον είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι ο Παύλος Πολάκης έχει γίνει βάρος στην κυβέρνηση και μάλλον προκαλεί ζημιά με αυτές τις ακραίες συμπεριφορές του.

Σημειωτέον, ότι ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, τού έστειλε μήνυμα, ότι με τις διαρκείς παρεμβάσεις του, με το ύφος του, μάλλον τους εχθρούς της κυβέρνησης εξυπηρετεί, παρά το κόμμα του.

crash.gr

Διαβάστε Επίσης

Άντρας άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ολλανδία… Νεκρός – Τραυματίες…

Τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση στην Ουτρέχτη