Άνθιμος: Ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών με τη συναλλαγή, που επεχείρησε…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άνθιμος: Ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών με τη συναλλαγή που επιχείρησε

Στη συζήτηση για τη συμφωνία πρωθυπουργού – προκαθήμενου της Εκκλησίας παρενέβη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εκτιμώντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος εκτέθηκε και αποδοκιμάστηκε, κάτι το οποίο δεν είναι ωραίο πράγμα.  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” της TV100 και στη δημοσιογράφο Π.Αστεριάδου, επεσήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις, που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο».

«Λυπούμαι γι΄ αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή, την οποία επεχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες άνδρες-γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να τό πω, αλλά ‘ναι’. Όχι ο ίδιος -εγώ θα τό μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν πια στα Ίμια…

Πηγή: REUTERS Νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων από τα