Σ.Καλεντερίδης: «Τόν κάλεσαν πέντε μέρες, πριν και…»

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τόν κάλεσαν πέντε μέρες, πριν και…»

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ζήτημα εθνικής τάξης.

«Κρατική δολοφονία» χαρακτήρισε το θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα ο γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εκτίμησε πως «θα μπορούσαν να τον συλλάβουν» κάτι που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ναυρίδης, που τόνισε πως θα μπορούσε κάλλιστα να τόν έχουν συλλάβει. Ο κ. Ναυρίδης εξήγησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί δίωξη κατά νεκρού.

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο του Κατσίφη, τονίζοντας: «Τι δουλειά είχε η ΕΛΑΣ να βγάλει ανακοίνωση γι΄ αυτό το ζήτημα».

«Εμπλέκονται στη δολοφονία οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Τόν κάλεσαν πέντε μέρες στο τμήμα στο Αργυρόκαστρο και τού έδειξαν τα όπλα, λέγοντας ότι με αυτά θα σέ δολοφονήσουμε. (Τόν κάλεσαν), γιατί είχε αγοράσει σημαίες από την Ελλάδα και έκανε σημαιοστολισμό. Δεν μπορεί να αποτελεί ένα άτομο απειλή για την Αλβανία. Ένα άτομο, που, όπως αποδεικνύεται, δεν καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση. (….) Ενοχλούσε το γεγονός ότι είχε αυτές τις ευαισθησίες, τις οποίες δυστυχώς έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα. Θα έλεγα ότι ο Κατσίφας ήταν η κραυγή αγωνίας της ελληνικής μειονότητας, που κινδυνεύει. (…) Με τις προκλήσεις εναντίον του Κατσίφα, τόν οδήγησαν σε εκείνο το ύψωμα και τόν σκότωσαν».

«Κεντρική επιδίωξη της Ελλάδας πρέπει να είναι να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με την Αλβανία. Με τους Αλβανούς εχθρούς η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τη βαλκανική εξίσωση».

«Λένε ορισμένοι ότι (η Αλβανία) παίρνει γραμμή από την Άγκυρα – είναι μέγα λάθος. Η Αλβανία έχει στρατηγική εξόντωσης της ελληνικής μειονότητας. Εδώ, έχουμε μια βουβή εθνοκαθαρση». «Θα μπορούσαν να τόν περικυκλώσουν και να τόν συλλάβουν», πρόσθεσε.

Πότε θα επιστραφεί η σορός του Κατσίφα;

Χτύπησαν τη μητέρα του – Οι τελευταίες στιγμές με τους γονείς του – «Θέλουμε μόνο τον Κωνσταντίνο, να μάς δώσουν το παιδί μας» (Βίντεο)

Πόνος, οργή, αγανάκτηση. Αυτά είναι τα συναισθήματα, που διακατέχουν την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οχτώ μέρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου από πυρά της αλβανικής Αστυνομίας. Ο πόνος μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά και οι αλβανικές Αρχές δεν τούς δίνουν τη σορό του παιδιού τους. Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ε. Ναυρίδης, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», παρά την καθυστέρηση υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι το μαρτύριο της οικογένειας θα λάβει τέλος. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ίσως κηδευτεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αναμένεται η σορός του να παραδοθεί ως αύριο.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές με τον γιο τους και ζήτησαν τη βοήθεια του ελληνικού κράτους, για να τόν κηδέψουν το συντομότερο.

«Το παιδί θέλω και τίποτα άλλο, και αν μπορούν να βοηθήσουν ας βοηθήσουν, μόνο το παιδί μου θέλω», λέει ο πατέρας του με πόνο ψυχής.

Συγκλονίζει η κραυγή αγωνίας της μητέρας: «Το παιδί μου τι τό κάνουν εκεί; Τι τό κρατάνε και μάς ταλαιπωρούν; Τι άλλο θέλουν; Να μάς εξοντώσουν από τα μέρη μας;», αναρωτιέται η τραγική μάνα, που περιγράφει τις τελευταίες στιγμές με τον γιο της, αλλά και σε όσα δραματικά βίωσε, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπίτι της, αναζητώντας τον γιο της: «Εδώ μάς τυράννησαν έξι ώρες μέσα στο σπίτι, με το όπλο στο μέτωπο συνέχεια… ‘Μίλα αλβανικά’, ‘μα δεν ξέρω, είμαι Ελληνίδα’, μέ πετάνε στον καναπέ.. ‘Αυτό τι τό θες;’ «Είμαι χριστιανή ορθόδοξη”, και πάλι μέ πετάνε, και μού δίνουν μια με το όπλο, με το κοντάρι και τού σκάω το όπλο και μού λέει «θέλεις να σού τήν μπουμπουνίσω»; Κάνε ό,τι θες, μόνο το παιδί μου θέλω», αναφέρει η μητέρα του 35χρονου ομογενούς.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1:

Μνημόσυνο και πορεία στην Αθήνα

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου τιμά την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Χειμάρας, κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (5 Νοεμβρίου 1912) και τη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και σύντομη εκδήλωση στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στο μνήμα του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομήλιου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν πια στα Ίμια…

Πηγή: REUTERS Νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων από τα