Πάγκαλος: Όποιος κραδαίνει όπλο, να… πυροβολείται από την Αστυνομία. . .

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Θεόδωρος Πάγκαλος
Θεόδωρος Πάγκαλος

Την άποψη ότι πρέπει να πυροβολείται όποιος κραδαίνει όπλο, υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την υπόθεση Κατσίφα. «Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι.

Μιλώντας για το περιστατικό ο πρώην υπουργός είπε ότι «αυτός ο ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τις κινήσεις της γειτονικής χώρας «πάγιες», συμπληρώνοντας ότι «απλά εμείς τό ξεχνάμε, γιατί είμαστε η χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς. Έχουμε φαιδρό πνευματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να μην τούς δοκιμάσουμε, γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να τό παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου, όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων, χωρίς να τούς πει κανείς κάτι».

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε. Κατά τον ίδιο «δεν είμαστε ισχυρός παίχτης με ασθενή οικονομία. Αυτές είναι απόψεις Ελληναράδων, που φωνάζουν πιο δυνατά από άλλους και γι΄ αυτό ακούγονται», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ποτέ αποτελεσματικά την Τουρκία, χωρίς συμμαχίες από το Βορρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Σκοπίμως καθυστερούν τις διαδικασίες οι Αλβανοί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η έκκληση της αδελφής του Κ. Κατσίφα: «Η Ελλάδα να ερευνήσει για να φανεί η αλήθεια» (video)

Ο . . . ΑΙΣΧΟΣ – ΑΙΣΧΟΣ – ΑΙΣΧΟΣ. . .

Ο Ράμα πυροδοτεί την ένταση: Μήπως ήρθε η ώρα, η Αθήνα να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του;

Του Νίκου Μελέτη

Αποφασισμένη να οδηγήσει στα άκρα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις δείχνει η κυβέρνηση Ράμα και με γνωστές «Χοτζικής» έμπνευσης επιλογές πυροδοτεί την ένταση, επενδύοντας στην εκμετάλλευση των αντιδράσεων, που προκαλεί η ίδια στην ελληνική κοινή γνώμη.

Έτσι μετά το σύνθημα που έδωσε ο ίδιος ο Έντι Ράμα με το tweet του το απόγευμα της Κυριακής, λίγες ώρες μετά το θάνατο του Κωσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές αρνούνται να συνεργασθούν, όπως οφείλουν, βάσει και διμερών συμφωνιών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, πυροδοτώντας έτσι αντιδράσεις στην Ελλάδα, τις οποίες επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά και διπλωματικά.

Με τρόπο που προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού και προκαλεί την Ελλάδα, που χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο ομογενής επέδειξε παραβατική και επικίνδυνη συμπεριφορά, επιμένει ότι όπως σε κάθε χώρα που υπάρχει κράτος δικαίου η ποινή για κάθε αδίκημα δεν «επιβάλλεται και εκτελείται» από μια  μονάδα μασκοφόρων των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, αλλά από την Δικαιοσύνη, η Αλβανική κυβέρνηση αρνείται κάθε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές.

Αντ’ αυτού, ο κ. Μπουσάτι έχει δώσει εντολές στο Υπουργείο Εξωτερικών να περάσει στην αντεπίθεση με προκλητικά διαβήματα στην Ελληνίδα πρεσβευτή Ελένη Σουρανή, δύο σε διάρκεια ενός 24ωρου.

Σύμφωνα με Αλβανικά ΜΜΕ μάλιστα, την Τρίτη το απόγευμα, το αλβανικό ΥΠΕΞ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για το περιεχόμενο του διαβήματος προς την Ελληνίδα πρεσβευτή, πριν ακόμη αυτή αποχωρήσει από το κτίριο του αλβανικού ΥΠΕΞ (όπως φαίνεται και από τον χρόνο των πλάνων της άφιξης της Ελληνίδας πρεσβευτή στο αλβανικό ΥΠΕΞ).

Στο πρώτο διάβημα,την Τρίτη το απόγευμα, η αλβανική κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τους ήπιους τόνους και το απλό αίτημα για συμμετοχή Έλληνα ιατροδικαστή και αστυνομικών στη διερεύνηση της υπόθεσης δήλωσε ότι το «σοβαρό γεγονός διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων. Ο θεσμός αυτός είναι η μόνη αρχή, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την αλβανική νομοθεσία αρμόδια να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα, για κάθε αδίκημα που προκύπτει στο έδαφος της Αλβανίας». Και με ειρωνικό τρόπο, η ανακοίνωση προσέθεσε ότι η «Αλβανία είναι ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας»…

Καθώς η ελληνική πίεση παρέμενε στο τραπέζι, το αλβανικό ΥΠΕΞ επανήλθε την Τετάρτη το μεσημέρι και καλώντας και πάλι την Ε. Σουρανή για διάβημα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το κύμα αντιδράσεων στην Αθήνα, το οποίο επιχείρησε να μεγιστοποιήσει και δραματοποιήσει, ώστε τελικά να ζητήσει και τα… ρέστα.

Η αναφορά και μόνο στις δημόσιες ανακοινώσεις του αλβανικού ΥΠΕΞ ότι τέθηκαν στην κ. Σουράνη τα «γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον συναγερμό για τοποθέτηση βόμβας, κοντά στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, τον εμπρησμό αλβανικών επιχειρήσεων (σ.σ. αν και ηταν Βορειοηπειρωτών), τις  διαδηλώσεις μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο και την καύση της εθνικής σημαίας» λειτουργεί εμπρηστικά, καθώς δημιουργεί την εικόνα στην αλβανική κοινή γνώμη ότι στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει… πογκρόμ εναντίον των Αλβανών πολιτών.

Ο κ. Ράμα έχει πολλούς λόγους να θέλει να αλλάξει την ατζέντα, στρέφοντας την κοινή γνώμη στο σίγουρο μονοπάτι του τυφλού ανθελληνισμού. Μια επιλογή, που στοχοποιεί συγχρόνως την ελληνική μειονότητα, που εκτός όλων των άλλων έχει να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες τη συστηματική επέλαση εις βάρος των περιουσιακών δικαιωμάτων κυρίως στη Χειμάρρα, από συμφέροντα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και την κυβέρνηση Ράμα.

Το αλβανικό καθεστώς και αυτό δεν αφορά μόνο τον Ε. Ράμα, είναι  βαθύτατα διαπλεκόμενο με το οργανωμένο έγκλημα και την διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη. Όλοι στα Τίρανα γνωρίζουν ότι υπό τα παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή πορεία για την Αλβανία, όταν αποτελεί την μεγαλύτερη παραγωγό χασίς στην Ευρώπη και από το έδαφος της διακινούνται πλέον και σκληρά ναρκωτικά προς όλη την Ευρώπη.

Η αντίληψη ότι η σύγκρουση με τους «εθνικιστές» της Ελλάδας και με την ελληνική κυβέρνηση, που τούς… υποστηρίζει, προσφέρει ένα ισχυρό άλλοθι για τον κ. Ράμα, προκειμένου να καλύψει ότι το πραγματικό εμπόδιο στην ύπαρξη κράτους δικαίου στη χώρα και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ε.Ε., είναι η δίκη του «ευλογία» και συγκάλυψη στο οργανωμένο έγκλημα.

Η Αθήνα έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη υπομονή και ανοχή απέναντι σε μια αλβανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι δικαιούται μόνο να απαιτεί και να «εισπράττει» από την Ελλάδα, ενώ συγχρόνως είναι κεκτημένο δικαίωμά της να στρέφεται εναντίον της Ελλάδας και να χρησιμοποιεί ως «όμηρο» την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, για να εξυπηρετεί δικές της επιδιώξεις, που τα τελευταία χρόνια συμπίπτουν σε στρατηγικής σημασίας θέματα με εκείνα του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό. Η Αλβανία και η ηγεσία της πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι το «διαβατήριο» για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά και για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που περιμένουν το έμβασμα από την Ελλάδα, δεν τό έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η Αθήνα. Ίσως ακούγεται δυσάρεστο, αλλά η διπλωματία και οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν είναι πάντοτε μια φιλική παρτίδα πινάκλ ή μπιρίμπα…

Και τώρα είναι η ώρα να δώσει το στίγμα η Αθήνα, όχι μόνο με αφορμή τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά για το σύνολο των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Πηγή: hellasjournal.com

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν πια στα Ίμια…

Πηγή: REUTERS Νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων από τα