Δημόσια ή Ιδιωτική Ασφάλεια; Του Γεωργίου Κυρτσιά

- in EDITORIAL, ΑΡΘΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Βρισκόμεθα εις μίαν εποχήν, όπου η δημόσια ασφάλιση καταρρέει. Ήδη, πολλά νοσοκομεία μετά βίας επιβιώνουν, το συνταξιοδοτικό σύστημα χρήζει πλήρους ανασυγκρότησης, και στη μέση ο πολίτης. Οι συνταξιούχοι, με το άγχος τυχόν περικοπής συντάξεων, οι νέοι, εργαζόμενοι και μη, θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο της συνταξιοδότησης, μιας και, από το 2030, θα πρέπει να δουλεύουν ως τα 75 τους, για να λάβουν μια σύνταξη επιβίωσης – 384 €η Εθνική Σύνταξη, η οποία δεν είναι εγγυημένη, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί της γενιάς των 50ρηδων, 40ρηδων, και όλων των νεωτέρων γενεών, θα λάβουν σύνταξη-φιλοδώρημα, και σε συνδιασμό με τη μείωση του αφορολογήτου, θα βρεθούν στην πλέον δυσμενή θέση.

Η ιδία κατάσταση επικρατεί και στα δημόσια νοσοκομεία. Νοσοκομεία με ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις φαρμάκων, εκ νέου μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης, και ωστόσο, «τρέχουν» να διατηρήσουν εν ζωή τους πολίτες, με τον κρατικό φορέα ασφάλισης να μη στηρίζει τους ασφαλισμένους, σε πολλές περιπτώσεις νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι πολίτες, αβέβαιοι για το μέλλον, δεν μπορούν να στηριχθούν στα κρατικά δημόσια ταμεία.

  • Αποτέλεσμα;
  • Πληρώνουν μηνιαίως εισφορές σε έναν φορέα, περισσότερο φοροεισπρακτικό, παρά ασφαλιστικό, ο οποίος εν τέλει δεν παρέχει στον ασφαλισμένο τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του.

Στο σημείο αυτό, έρχεται ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης. Η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ο μόνος φορέας, που παράσχει στον πολίτη το καλύτερο, όσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη και τη συνταξιοδότηση, με πλήρη διαφάνεια, φερεγγυότητα και ειλικρίνεια.

Ξεκινώντας απ’ τον τομέα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει πλήθος παροχών στους ασφαλισμένους πολίτες, ορισμένες εκ των οποίων είναι:

  • Τη δυνατότητα επιλογής νοσοκομείου, δημοσίου ή ιδιωτικού, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, με μια μικρή συμμετοχή απ’την πλευρά του ασφαλισμένου,
  • Δυνατότητα επιλογής δωματίου,
  • Έξοδα για έκτακτη μεταφορά,
  • Ο ασφαλισμένος έτσι, πέραν της ζωής του ιδίου, αλλά και της οικογενείας του, εξασφαλίζει αξιοπρεπή περίθαλψη, σεβασμό από το ιατρικό προσωπικό και χαίρει μιας τεράστιας σειράς παροχών, όλες προσφερόμενες από την Εθνική Ασφαλιστική.

Στον τομέα της συνταξιοδότησης, η Εθνική, ούσα η μόνη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης που προσφέρει επιτόκιο 3% ετησίως, εξασφαλίζει, από τη σύναψη του συμβολαίου, στον ασφαλισμένο, το ποσό που θα λάβει στη λήξη, με τη δυνατότητα επιλογής, είτε καταβολής ΕΦΑΠΑΞ, είτε μηνιαίας καταβολής. Έτσι, ο ασφαλισμένος εξασφαλίζει ένα οικονομικό στήριγμα, με το οποίο, σε συνδυασμό με την κρατική σύνταξη, θα ζήσει αξιοπρεπώς δια βίου.

Προϊόντος του χρόνου, η κατάσταση στο δημόσιο τομέα επιδεινώνεται. Είναι η ευκαιρία όλων μας, όσοι έχουν πλάνο μακροπρόθεσμο, να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, τώρα. Και το μέλλον αυτό είναι η ιδιωτική ασφάλιση και η Εθνική Ασφαλιστική.



 

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου