Οργή στην Ινδία για το ενδεχόμενο να εισέλθουν γυναίκες σε ινδουιστικό ναό…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι άνδρες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους


Ξέσπασμα οργής στην Ινδία για το ενδεχόμενο να μπουν γυναίκες σε ινδουιστικό ναό

Οι διαδηλωτές στο κρατίδιο της Κεράλα, στα νότια της Ινδίας, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, εάν επιτραπεί σε γυναίκες να μπουν σε ινδουιστικό ναό, όπως προειδοποιεί υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της χώρας. Οι διαμαρτυρίες κατά της εισόδου γυναικών στον ινδουιστικό ναό έλαβαν σήμερα ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με εκατοντάδες σκληροπυρηνικούς να εμποδίζουν τρεις γυναίκες να μπουν στο ναό στη Σαμπαριμάλα, για 3η συνεχόμενη ημέρα. Οι διαδηλωτές αψηφούν απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας, η οποία ανέτρεψε απόφαση, που είχε ληφθεί εδώ και δεκαετίες από κατώτερο δικαστήριο, το οποίο δεν επέτρεπε την είσοδο γυναικών, που είναι σε ηλικία εμμηνόρροιας στο ναό.

«Αν η κυβέρνηση του κρατιδίου προσπαθήσει να εφαρμόσει την ατζέντα της στη Σαμπαριμάλα, θα τό αποτρέψουμε, ακόμη και παίρνοντας το νόμο στα χέρια μας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος Κ. Σουρεντράν. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ανακατευτεί στη Σαμπαριμάλα, πρόσθεσε. Ο Σουρεντράν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κεράλα, η οποία προσπάθησε να επιβάλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι προκάλεσε τους πιστούς με την εντολή της στην Αστυνομία να προσφέρει προστασία σε ορισμένες γυναίκες, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ναό. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ωστόσο τι σχεδιάζει να πράξει το κόμμα του, για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 30 ιερείς πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, με την οποία ακυρώνεται η απαγόρευση της εισόδου των γυναικών, ηλικίας από 10 έως 50 ετών στο ναό, όπως εξηγεί το ΑΠΕ. Εικόνες, που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα, δείχνουν πολλούς αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η δικαστική αυτή απόφαση αποτελεί μια πρόκληση στην παράδοση και ανάμειξη σε θρησκευτικές υποθέσεις. Το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε την παράδοση αυτή πατριαρχική. Η πολεμική που ξέσπασε πυροδότησε το θρησκευτικό αίσθημα των ινδουιστών, με ορισμένους κατοίκους του κρατιδίου να υποστηρίζουν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα αισθήματα των πιστών του ναού. Αν και οι ινδουιστές αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού στο κρατίδιο αυτό, που έχει περισσότερους από 35 εκατομμύρια κατοίκους, σε αυτό ζουν επίσης εκατομμύρια μουσουλμάνοι και χριστιανοί.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν πια στα Ίμια…

Πηγή: REUTERS Νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων από τα