Ένταση στη νεκρή ζώνη με Τούρκους στρατιώτες και Ελληνοκυπρίους γεωργούς…

- in Χωρίς κατηγορία

Περίπου στις 10 το πρωί, τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί, που βρίσκονταν στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα εντός της νεκρής ζώνης, εμφανίστηκαν στο ανάχωμα δέκα περίπου ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν οδηγίες σε μέλη των Ηνωμένων Εθνών να ακινητοποιηθούν και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί από το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη μέχρι τα τουρκικά φυλάκια, καθώς το έδαφος ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Από την άλλη, τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνουν τους ελληνοκύπριους γεωργούς πως πρέπει να απέχουν 200 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια. Ένας εκ των τεσσάρων γεωργών αναφέρει στο alphanews.live πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που Τούρκοι στρατιώτες εμποδίζουν τις εργασίες τους και πως αυτό γίνεται κάθε χρόνο. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει: 

“Ο τουρκικός στρατός διατάσσει και τα Ηνωμένα Έθνη εκτελούν. Κάθε χρόνο, οι τούρκοι προσπαθούν να μας διώξουν και να διεκδικούν τη νεκρή ζώνη. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι κάθετο σε αυτό, μπορούμε να καλλιεργούμε μέχρι τα φυλάκια των Τούρκων”.

Σύμφωνα με τους ελληνοκύπριους γεωργούς η απόσταση, που είχαν το πρωί από τα τουρκικά φυλάκια, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο ήταν 230 μέτρα.

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου