Ο Ζουράρις αποποιείται τον Καμμένο: «Δεν είναι πρόεδρός μου»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένει στις δηλώσεις του περί υπερβολικής και απαράδεκτης υποδοχής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος υποστήριξε σήμερα πως ο Πάνος Καμμένος, κακώς πήγε να υποδεχθεί τους Ά.Μητρετώδη και Δ.Κούκλατζη, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7», ο κ. Ζουράρις ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Χάσαμε το μέτρο. Δύο στρατιωτικοί μας οι οποίοι από κάποιο λάθος ή ατυχία συνελήφθησαν από τους Τούρκους. Μετά την απαράδεκτη στάση των Τούρκων επί πέντε μήνες μάς τους επιστρέφουν ανήμερα της Μεγαλόχαρης, κάτι που δείχνει και ότι ο «Σουλτάνος» έχει μεγάλη πολιτική ικανότητα να συλλαμβάνει μερικά πράγματα, και ξαφνικά γίνεται μια υποδοχή, η οποία έχει απότιση τιμής από στρατιωτικό απόσπασμα. Εξωφρενικό».

Ερωτηθείς πως θα έπρεπε να γίνει η υποδοχή των δύο ανδρών, ο κ. Ζουράρις έδωσε την εξής απάντηση: «Θα έπρεπε να φτάσουν με κάποιον τρόπο στις 2 το πρωί στην Ελλάδα, να γίνει η υποδοχή από συστρατιώτες, φίλους και συγγενείς τους και να υπάρχει ένας εκπρόσωπος της κυβερνήσεως. Ως εκεί. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τρεις υπουργοί, ο ίδιος ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και απόσπασμα το οποίο αποτίει τιμή. Αν οι δύο στρατιωτικοί είχαν απελευθερώσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο τι τιμές έπρεπε να το;yς αποδώσουμε;».

«Κακώς ο κ. Καμμένος υποδέχθηκε τους δύο στρατιωτικούς», πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ . Όπως τόνισε δε, η φύση του γεγονότος επέβαλε διαφορετική αντιμετώπιση. «Έχουμε να κάνουμε με οπλίτες. Η οπλιτική παράδοση της Ελλάδας εδώ και 3000 χρόνια είναι πολύ συγκεκριμένη: Ο Έλλην πολίτης αγωνίζεται μέχρι εκεί που δεν μπορεί πια να αγωνιστεί και πέραν αυτού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η ανώτατη κινητοποίηση του επισήμου θεσμικού πλαισίου της Ελλάδας λόγω ενός λάθους ή μιας ατυχίας».

Ερωτηθείς, εάν η φιέστα της υποδοχής έγινε για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε αρνητικά. «Έγινε επειδή είμαστε Έλληνες. Επειδή είμαστε οι εφευρέτες του μέτρου, δεν έχουμε ποτέ μέτρο, ούτε στις χαρές μας – ούτε στις λύπες μας. Κλασική ελληνική περίπτωση. Έτσι γίνεται από τον καιρό του Ομήρου».

«Ναι αλλά χάρηκε πολύ και ο πρόεδρός σας, ο κ. Καμμένος» ανέφερε στον βουλευτή ο δημοσιογράφος, για να λάβει την εξής απάντηση: «Πρώτον δεν είναι πρόεδρός μου, δεύτερον δεν μέ απασχολεί. Είπα ότι είναι λάθος. Τελεία».

Αναφορικά με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια, ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να χαρούμε αλλά με σεμνότητα με μέτρο. Όπως επισήμανε, τα μνημόνια ακολουθούν τον ελληνικό λαό και έχουν παρενέργειες, τις οποίες πρέπει να βρει τρόπο να αμβλύνει η κυβέρνηση.

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου