Γ.Τράγκας: Το μαρτύριο-αιχμαλωσία της Ελλάδας θα κρατήσει ως το 2060…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Το μαρτύριο-αιχμαλωσία της Ελλάδας θα κρατήσει ως το 2060. Αυτό αναφέρουν και τονίζουν επίμονα όλα τα έγκυρα και έγκριτα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και στην Αμερική. Επί δεκαετίες ο πολύπαθος ελληνικός λαός υπό την εποπτεία ελεγχόμενων από το Βερολίνο κυβερνήσεων θα προσπαθεί να συγκεντρώνει πλεονάσματα του 3,5 % και του 2,2%. Θα έχει την τύχη του Σισύφου, που ανέβαζε την πέτρα ως την κορυφή και μετά κατρακυλούσε μαζί της στη βάση του υψώματος, για να ξεκινήσει πάλι το βασανιστήριο της αναρρίχησης, με το βράχο στα χέρια.

Επομένως, είναι  άστοχοι, παράλογοι και εν πολλοίς βλακώδεις οι γραπτοί ή προφορικοί πανηγυρισμοί. Το ερώτημα, που αενάως περιφέρεται στα χείλη όλων των Ελλήνων, είναι: «ποιοι φταίνε για την παγίδευση της ιστορικής γης στις δαγκάνες του μνημονίου;». «Ποιοι είναι ένοχοι για τη δημιουργία τέτοιου αστρονομικού χρέους και την υπογραφή παράδοσης της πατρίδας μας σε εποπτικούς μηχανισμούς, που αντικατέστησαν την αξία του ανθρώπου με την πειθαρχία της δημοσιονομικής προσαρμογής; Το «όλοι μαζί τά φάγαμε» πέρασε ήδη ως άνοστο ανέκδοτο στην ιστορία.

Ο Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος και αναπολόγητος ανάμεσά μας. Κάποτε κάποτε -μάλιστα- γράφει και άρθρα, δίνοντας … συμβουλές στις μνημονιακές κυβερνήσεις ! Ουδείς ανακριτής ή εισαγγελέας αποπειράθηκε ή τόλμησε να τόν καλέσει να εξηγήσει πώς επί των ημερών του συγκεντρώθηκε χρέος 200 δις. Ο Κώστας Καραμανλής κλείστηκε στη σιωπή του και στην απραξία του. Το περιβάλλον του, οι πρώην υπουργοί του έδωσαν κάποιες δικαιολογίες για τα 100 δις, που προστέθηκαν στο δανειακό λογαριασμό της χώρας αλλά ο ίδιος, από ό,τι φαίνεται, αντάλλαξε τις δικές τους εξηγήσεις και ευθύνες με τη σιωπή του και την ψήφο του σε όλα τα μνημόνια. Στο απυρόβλητο και ο πρώην πρωθυπουργός. Όπως και ο ύψιστος άνους, ο Γιώργος Παπανδρέου που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτός, δηλαδή, που παρέδωσε όλα τα κλειδιά στην κα Μέρκελ και στον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα από την εξαγγελία του Γιωργάκη με φόντο το  Καστελόριζο μέχρι σήμερα, γνώρισε τους κυρίους Όλι Ρεν, Ντάισλεμπλουμ, Ράιχενμπαχ και Φούχτελ. Έμαθε, εντελώς ξαφνικά, ότι η ζωή της ρυθμίζεται από την κα Κριστίν Λαγκάρντ, τον κο Τόμσεν, την κα Βελκουλέσκου και άλλους που ελέγχουν αθόρυβα και λένε: «ναι» ή «όχι» στις αποφάσεις που παράγουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της ή οι αξιωματούχοι της διοίκησής της.

Ο Σαμαράς έφυγε, την ώρα που πάτησε το μπουτόν η Άγκελα. Ο αριστερός άνεμος του Τσίπρα έγινε καύσωνας για τον ελληνικό πληθυσμό, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των Βρυξελλών ήταν ο άνθρωπος που τά έκανε όλα, χωρίς ουδεμία αντίρρηση. Επί των ημερών του, δόθηκε και το υπερταμείο με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στους κλειδοκράτορες Γερμανούς. Όλοι τώρα λένε ότι : «βγαίνουμε από το μνημόνιο», για να βαδίσουμε έναν επώδυνο δρόμο που μπορεί να φέρει και… 4ο μνημόνιο. Το «καυτό» ερώτημα για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για τις επόμενες γενιές έως το 2060 είναι :  «ποιοι φταίνε για το χρέος, που αγγίζει σήμερα το 180% του ΑΕΠ;». Και γιατί κυκλοφορούν ανενόχλητα, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση όλα αυτά τα ονόματα, που προανέφερα.

Πόσο καιρό ακόμα άραγε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ακούει ψέματα για «αποδράσεις» και για «αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας», ενώ την ίδια ώρα οι Αξιωματούχοι των Βρυξελλών και τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τού λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία, ότι εξυπηρετήθηκαν μόνο οι τράπεζες και ότι οι επιλογές των πολιτικών τού κόστισαν δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία;

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου