Συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη, στο Θέατρο Βράχων !

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ

«Άκου τι θα πω»  !

Αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι.

Οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι τραγουδιστές, Γλυκερία, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Μάστορας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα, Χριστιάνα Γαλιάτσου και άλλοι διαλεκτοί θα δώσουν το παρών στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, σε μια μεγάλη γιορτή, με οικοδεσπότη τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Η χαρακτηριστική φωνή του και ο απαράμιλλος τρόπος ερμηνείας των τραγουδιών ενώνονται δημιουργικά με τα βυζαντινά ακούσματα, που έχει υιοθετήσει απ’ τους ανυπέρβλητους δασκάλους του τραγουδιού μας, συμπληρώνοντάς τα με στοιχεία απ΄ τα βιώματά του. Με την ψυχή, το μεράκι και την αλήθειά του, δίχως επικοινωνιακά παιχνίδια, ο Μαργαρίτης με τη συνέπειά του κατόρθωσε να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Νεότεροι και παλαιότεροι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο και τις ερμηνείες του τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή.

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Βράχων θα ακουστούν μοναδικές δημιουργίες απ’ τη δισκογραφική συνεργασία του Μαργαρίτη με πηγαίους καλλιτέχνες.

Στην συναυλία «ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΩ» θα ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια: Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Στο κελί 33, Πεθαίνω για σένα, Το καλύτερο μπεγλέρι, Δρόμοι του Πουθενά (Δεν με νοιάζει, μη σε νοιάζει), Ο τελευταίος πυρετός, Το ποτάμι, Μα τι λέω, Η Άννα της Κοκκινιάς, Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, Άκου τι θα πω αλλά και δημιουργίες του Τσιτσάνη, του Μάρκου, του Παπαϊωάννου και άλλων πρωτομαστόρων, που ο Μαργαρίτης προσέγγισε δισκογραφικά με σεβασμό και χαρακτήρα.

Δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις στη συναυλία, αφού τον ερμηνευτή πλαισιώνουν πέντε ανεπανάληπτοι συνθέτες, με τους οποίους συμπορεύτηκε (Πλέσσας, Νικολόπουλος, Σούκας, Παπαδημητρίου) και ερμηνευτές πρώτης γραμμής, που τόν συνδέουν μαζί τους δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης (Γλυκερία, Θεοδωρίδου, Κότσιρας, Μάστορας, Μαχαιρίτσας, Νέγκα, Γαλιάτσου).

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου