Κλιμακώνεται η ένταση κυβέρνησης με τη Ρωσία…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμακώνει την ένταση με τη Ρωσία η κυβέρνηση – Εξηγήσεις ζητάει η Μόσχα για άρνηση visa σε Ρώσους κληρικούς…

Κλιμακώνει την ένταση με τη Ρωσία η κυβέρνηση - Εξηγήσεις ζητάει η Μόσχα για άρνηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς|  Η πολιτική της κυβέρνησης να προσπαθεί να κάνει εχθρό της Ελλάδας τη Ρωσία συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία επέλεξε να μη προχωρήσει σε κλιμάκωση των αντιποίνων για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, η Αθήνα συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της Μόσχας, με συκοφαντικά δημοσιεύματα και άρνηση έκδοσης visa σε Ρώσους κληρικούς. Η τελευταία αυτή ανεξήγητη άρνηση οδήγησε το Ρωσικό ΥΠΕΞ να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά.

Aυτή την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση visa, χωρίς να τούς παράσχει εξηγήσεις. Η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση, γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης visa σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, προκειμένου να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει – είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου. Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις visa είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση, γύρω από τις εκδόσεις visa, για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσο αφορά στην έκδοση κάποιας visa, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα, είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια. 

 

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου