Οργή Κεμαλιστών για το ΝΑΤΟ… και συναφή θέματα της γείτονος…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο Ερντογάν καθάρισε όλους τους φιλοδυτικούς στρατιωτικούς – Κινδυνεύει η Ελλάδα…

Τι υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής;

Με τη φράση «Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από τις εκκαθαρίσεις στο τουρκικό Στράτευμα και η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να ανησυχεί είναι η Ελλάδα”, Τούρκους αναλυτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε μαζικές προαγωγές στρατιωτικών προχώρησε, πριν λίγα 24ωρα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ώστε να είναι έτοιμος για επιχειρήσεις διαρκείας. Σύνολο 121, εκ των οποίων οι 74 είναι Στρατηγοί στο Στρατό Ξηράς, οι 25 στο Ναυτικό και οι 22 στην ΤΗΚ.

Στις 2 Αυγούστου 2018, ο Ρ.Τ.Ερντογάν ολοκληρώνει το έργο του, υπογράφοντας το διάταγμα No. 2018/53 και προάγοντας νεοεθνικιστές και ισλαμιστές σε Στρατό-Ναυτικό-Αεροπορία. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται χωρίς εμπειρία από τις κατώτες βαθμίδες. Είναι γνωστό πως μετά την έναρξη διώξεων στρατιωτικών από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, ο τουρκικός Στρατός είχε έλλειψη ανώτατων αξιωματικών, με συνέπεια τις μονάδες να τις διοικούν Λοχαγοί και Συνταγματάρχες, λόγω «εξαφάνισης” Στρατηγών και Ταξιαρχών.

Είναι απορίας άξιον πώς το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν αντιστάθηκαν καθόλου σε αυτή την πρωτοφανή έκταση διωγμού, που εξαπέλυσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, με συνέπεια να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση οι Κεμαλιστές και οι φιλοδυτικοί. Πλέον μιλάμε για μια ριζική μεταμόρφωση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τους εθνικιστές να κυριαρχούν απόλυτα. Αυτό έχει ως συνέπεια μια Τουρκία απόλυτα εθνικιστική, ακραία, επιθετική, νεοοθωμανική και άκρως ερντογανική. Και αν ακόμη εκλείψει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο νέος ηγέτης της Τουρκίας μπορεί να είναι κατά πολύ χειρότερος και ακραίος. Το γεγονός αυτό ομολογούν πλέον πολλοί εντός και εκτός Τουρκίας.

Μήπως οι ΗΠΑ έχασαν ήδη το «τρένο” στην Τουρκία;

Γνωστός Τούρκος αναλυτής, αναφέρει πως οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ειδικά η Ελλάδα πρέπει να έχει σημάνει συναγερμό, από τις πρόσφατες κρίσεις στο Στράτευμα της Τουρκίας που ενέκρινε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι νεο-εθνικιστές κυριαρχούν πλήρως και οι Κεμαλιστές με τους Φιλοδυτικούς έγιναν είδος προς εξαφάνιση. 15.242 Τούρκοι Στρατιωτικοί έφυγαν τα τελευταία 2 χρόνια, στη φυλακή μπήκαν 150 Στρατηγοί, 7,602 αξιωματικοί διαφόρων βαθμίδων και 5.7444 διάφοροι άλλοι. Η ραχοκοκαλιά πλέον του τουρκικού Στρατού είναι Ερντογανικοί μέχρι το κόκκαλο – ΄Eνα ακόμη στοιχείο είναι πως ο Ερτογάν εκδίωξε και πάρα πολλούς, που δεν είχαν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Και τότε, γιατί τούς εξεδίωξε; Γιατί είχαν πολύ στενές σχέσεις με το ΝΑΤΟ. Ειδικά, οι πιλότοι της ΤΗΚ.

Δυστυχώς, το ΝΑΤΟ είτε δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρ.Τ.Ερντογάν – είτε δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Η ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ ήδη έχει αποδυναμωθεί πολύ και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλτενμπεργκ, δεν έκανε τίποτα αναφέρει Τούρκος αναλυτής. Είναι πλέον σίγουρο πως ο Ερντογάν είχε και έχει θέσει σε εφαρμογή κρυφή ατζέντα με τους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους. Οι Τούρκοι αναφέρουν πως ο τουρκικός Στρατός και το Ναυτικό ελέγχονται πλήρως από νεο-εθνικιστές και ισλαμιστές με την εκδίωξη 2.592 στρατιωτικών μεταξύ των οποίων και 31 Ναύαρχοι, 1364 αξιωματικοί και 1.074 μέλη διαφόρων ειδικοτήτων. Η ιστορία θα κρίνει τις κινήσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Γιατί δεν αντέδρασαν ουσιαστικά ποτέ… crash.gr

Ωστόσο:

«Καίγεται» ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ απειλούν να τορπιλήσουν ιστορική συμφωνία της ΄Αγκυρας

Η Ουάσινγκτον απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια της Τουρκίας να πουλήσει ελικόπτερα αξίας 1,5 δις δολαρίων στο Πακιστάν ! Η συμφωνία είχε χαρακτηριστεί ιστορική για την Τουρκία, αλλά η κόντρα με τις ΗΠΑ τή θέτει υπό αμφισβήτηση. Γιατί; Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ, που η Τουρκία έχει συμφωνήσει να πουλήσει στο Πακιστάν, έχουν χρησιμοποιήσει αμερικανική τεχνολογία και συνεπώς, για να πουληθούν πρέπει να υπάρξει σχετική άδεια από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Όσο η κόντρα για τον πάστορα Μπράνσον είναι σε εξέλιξη είναι αμφίβολο, αν αυτή τη άδεια θα δοθεί. Και η Τουρκία “καίγεται”.

Αν η Άγκυρα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια μέχρι το Νοέμβριο, τότε θα πρέπει να ζητήσει παράταση από το Πακιστάν, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα τή δώσει. Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν υπεγράφη στις 13 Ιουλίου, προβλέποντας την πώληση 30 επιθετικών ελικόπτερωνATAK, που κατασκευάζονται από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία (TAI) στο πακιστανικό Υπουργείο Άμυνας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή στην ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – militaire.gr

Διαβάστε Επίσης

O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ !

… Υπό τους ήχους μιας χορωδίας Κοζάκων !