Ινδονησία: 83χρονος σαμάνος κρατούσε 12χρονη «ως σκλάβα του σεξ» 

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 83χρονο σαμάνο στο τμήμα (Φωτογραφία: Jakarta Post)
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 83χρονο σαμάνο στο τμήμα (Φωτογραφία: Jakarta Post)

Ένας 83χρονος σαμάνος συνελήφθη στην Ινδονησία, επειδή είχε απαγάγει μία έφηβη, την οποία κρατούσε έγκλειστη επί 15 χρόνια, ισχυριζόμενος ότι τήν είχε κυριεύσει ένα ανδρικό πνεύμα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Ηλικίας σήμερα 28 ετών, το θύμα εντοπίστηκε την Κυριακή, στη σπηλιά ενός βουνού στο χωριό Μπαζουγκάν, στο κέντρο της επαρχίας Σουλαουέσι.

Σ’ αυτή τη σπηλιά κρατούσε ο σαμάνος φυλακισμένο το θύμα του ✔️

Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί για πρώτη φορά το 2003, όταν ήταν 13 ετών, μετά την επίσκεψή της στον σαμάνο, ο οποίος θα τήν θεράπευε από μια ασθένεια. Ο άνδρας αυτός ζει κοντά στο πατρικό του κοριτσιού. Ο πατέρας του θύματος είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του στην Αστυνομία. Στη συνέχεια, και επί χρόνια, τήν αναζητούσε μάταια. Ο σαμάνος, ο γιος του οποίου είναι παντρεμένος με την αδελφή του θύματος, είχε ισχυριστεί στην οικογένεια ότι η κόρη τους έφυγε μακριά και δεν θα επιστρέψει.

«Κάθε ημέρα, επί χρόνια ο σαμάνος, που ονομάζεται «ζάγκο»,  τή βίαζε ισχυριζόμενος ότι τήν είχε κυριεύσει ένα ανδρικό πνεύμα», δήλωσε ο διευθυντής της τοπικής Άστυνομίας Ικμπάλ Αλκουντούσι. Τώρα, η κοπέλα θα υποβληθεί σε θεραπεία, για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματα, που έχει υποστεί: «Είναι πολύ μπερδεμένη, φοβάται τους ανθρώπους και θέλει να επιστρέψει στη σπηλιά, όπου ζούσε», πρόσθεσε.

Ο 83χρονος σαμάνος

Η Αστυνομία εντόπισε την κοπέλα, μετά τις πληροφορίες που έλαβε από τη νύφη του σαμάνου, η οποία κατήγγειλε ότι κρατούσε μία γυναίκα σε μια σπηλιά, κοντά στο χωριό. Ο σαμάνος τήν κρατούσε κλεισμένη εκεί στη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύκτα τήν οδηγούσε σε μια καλύβα, για να τή βιάσει. Ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με την Αστυνομία – AFP

Διαβάστε Επίσης

O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ !

… Υπό τους ήχους μιας χορωδίας Κοζάκων !