Αμφισβητούνται οι επιλογές Τσίπρα…;

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ… 

Συγκρουσιακές δυνάμεις, πρωτόγνωρες μέχρι σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει απελευθερώσει η τραγωδία στο Μάτι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κυβερνώντος κόμματος αμφισβητούνται επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι συνιστώσες που είχαν σιωπήσει λόγω της εξουσίας, έχουν αρχίσει και «τρώγονται» η μία με την άλλη. Η κατάσταση, κατά τους επαΐοντες, είναι έκρυθμη, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου-  όσο και στην Κουμουνδούρου με τα στελέχη να σιωπούν ή και να ρίχνουν βολές «συντροφικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνιστώσα «Πράττω», του Νίκου Κοτζιά, είναι η πρώτη που χτυπιέται. ΄Αλλωστε, πρόκειται για προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, επομένως είναι πιο εύκολη η κριτική. Ο Ν.Τόσκας αποχώρησε από την κυβέρνηση, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γ.Καπάκης, είναι θέμα χρόνου να φύγει, αν και ούτως ή άλλως είναι ήδη εξαφανισμένος. Στο κάδρο και ο υπουργός Εξωτερικών λόγω της ανακοίνωσης της κίνησης «Πράττω», όπου έλεγε πως φταίει η ενασχόληση με τα μνημόνια, που δεν άλλαξαν το κράτος, αλλά και ένεκα του ποιητικού οίστρου Κοτζιά, ο οποίος έστειλε ρομαντικά μηνύματα εν μέσω εθνικής τραγωδίας. Στον Ν.Κοτζιά χρεώνουν ασφαλώς και το Μακεδονικό… 

Περίεργη στάση, που προκαλεί γκρίνιες, κρατά και η κίνηση των «53», η οποία είναι απούσα από τις εξελίξεις. Ο άλλοτε λαλίστατος σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας,Ν.Φίλης τηρεί αφωνία – άφαντος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο ρόλος Παππά

Στο στόχαστρο, και ο Νίκος Παππάς, κυρίως λόγω της προσπάθειάς του να βγει εντελώς από το κάδρο και να μην καεί από τις φωτιές. Από την άλλη, ο ίδιος θέλει να είναι τώρα σε άλλη διάσταση, προκειμένου να γυρίσει στο Μαξίμου ως No2, προκειμένου να αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία των επομένων μηνών.

«Καμμένος» από την υπόθεση των πυρόπληκτων και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο νεαρός κυβερνητικός εκπρόσωπος χρεώνεται από τους συντρόφους του τη συνέντευξη τύπου-παρωδία με τον Νίκο Τόσκα, όπου όλοι δήλωναν περήφανοι. Επίσης, τού χρεώνουν την πλήρη αποτυχία, στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

Σύντροφοί του βρήκαν την ευκαιρία να τόν «κρίνουν» μιας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησε η φήμη από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος είχαν «θερμό επεισόδιο, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Τονιστέον ότι Παππάς και Τζανακόπουλος δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων κι αν ο πρώτος γυρίσει δυναμικά στο Μαξίμου, τότε ο Τζανακόπουλος θα πάει στον «πάγκο».

΄Ολοι κατά Δούρου

΄Αγριες διαθέσεις κατά της Δούρου έχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τής χρεώνουν βεβαίως την εξαφάνισή της επί 13 ημέρες, αλλά και το γεγονός ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, εκθέτοντας και το κόμμα. Η Δούρου πόνταρε πολύ στο πολιτικό της μέλλον, να αποτελέσει ουσιαστικά τη μετά Τσίπρα εποχή, όμως, φαίνεται ότι η καριέρα της «κάηκε», στο Μάτι. Και σίγουρα, κάποιοι που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την περίπτωσή της βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν.

Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκονται κι άλλα στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, που θεωρείται αδύνατο να παραμείνει στη θέση του στον ανασχηματισμό, αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει τη μία πιο απαράδεκτη δήλωση από την άλλη, όταν όλοι τού θυμίζουν τις συμβουλές, που έδινε για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Επίσης, εξαφανισμένοι είναι οι  Δραγασάκης και Βούτσης, οι οποίοι προτιμούν να κάθονται σε μια γωνιά και να περιμένουν πότε θα πέσουν οι τόνοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά στελέχη να στηρίξουν τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Πελαγωμένος», είναι η λέξη που χρησιμοποιούν, για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα, και ειδικά ως πρωθυπουργός – tovima

Διαβάστε Επίσης

O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ !

… Υπό τους ήχους μιας χορωδίας Κοζάκων !